Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Barani sa pohrali s Nitrou, rozhodol Gaborov kečup a skvelé oslabenia

NITRA - Až príliš jednoznačne vyznel šláger nedeľného kola našej Tipsport ligy, v ktorom sa aktuálny majster HC´ 05 iClinic Banská Bystrica predstavil na ľade HK Nitra.
Zdroj: 25364
Zdieľajte:

Hostia išli do vedenia zásluhou Mareka Bartánus. To však bola len predzvesť toho, čo sa bude diať v ďalšom priebehu stretnutia. Práve skúsený útočník "baranov" sa zo začiatku sezóny strelecky trápil, ale v posledných troch ligových stretnutiach strelil rovnaký počet gólov: "Už skôr som povedal, že sa to môže stať každému jednému hráčovi. Som veľmi rád, že mi to tam padá. Aj keď v Poprade som gólom k víťazstvu nepomohol, tak teraz áno a za to som strašne šťastný a vďačný," povedal pre náš portál.

Nitra sa následne dostala k niekoľkým presilovým hrám. Banskobystričania hrali takmer desať minút v oslabení, dokonca skoro štyri minúty v situácii troch proti piatim, no gólovo sa presadil jedine Milam: "Rozdiel vznikol v hre v oslabení. Pred chlapcami, ktorí tam boli, dávam klobúk dole. Odviedli 80% práce v zápase. Potom nám pomohol ďalší gól a rozbehli sme sa," rozprával Bartánus: "Výborne sme zvládli oslabenia a tým pádom sme dostali energiu. Podržal nás brankár Lassila. Hlavne v oslabení chytal veľmi dobre. Bol to taký pozitívny efekt. Po švédsky sa to povie kečup efekt," smial sa po stretnutí Gilbert Gabor.

"Padlo nám pár gólov. Keď tie góly padajú, tak tím dostane viac sebadôvery a hrá sa oveľa ľahšie," pokračoval rodený Švéd so slovenskými rodičmi rozprávajúci jeho stále lepšou slovenčinou, ktorý taktiež jedným gólom prispel k víťazstvu 7:1 v dôležitom stretnutí: "Miloš Bubela mi to pekne prihral pred prázdnu bránu, takže som len vystrelil," opísal.

Prečítajte si aj

VIDEO Barani dali lekciu Nitranom: Domáci taký šalát dlho nedostali!

"Úvod vôbec nenasvedčoval tomu, že to dopadne takto jednoznačne. Vedeli sme, že Nitra má úvodnú desaťminútovku veľmi silnú. Chceli sme si to ustrážiť, pretože sme vedeli, že ak ten úvod zvládneme, tak to bude pre nás dobré. Hrali sme náš hokej. Vychádzali nám veci, padali nám góly. Pre nás bolo podstatné, že po ich prvom góle sme už neinkasovali," dodal Marek Bartánus.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články