Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Barani dali lekciu Nitranom: Domáci taký šalát dlho nedostali!

NITRA - Minuloroční finalisti si to spolu rozdali. Domáci Nitrania nečakali takýto výsledok, kde ich barani z Bánskej Bystrice rozložili.
Zdroj: 25309
Zdieľajte:

HK Nitra - HC'05 iClinic B. Bystrica 1:7 (1:3, 0:4, 0:0)

Góly: 15. Milam (Krištof) - 5. Bartánus (Hohmann), 18. Faille (Surový), 20. Faille (Dame-Malka), 22. Bubela (Hohmann), 24. Lunter (Lamper), 27. Gabor (Bubela, J. Brejčák), 31. Kubka (Bubela, Hohmann. Rozhodovali: Hoppe, Stano – Výleta, Šefčík, vylúčení: 3:4, navyše: J. Brejčák 10 min. napadnutie hlavy a krku, Brittain trest v hre za úder hlavou (obaja B. Bystrica), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2281 divákov.

Prečítajte si aj

Bondrovi sa dostalo pocty: Washington ho vymenoval do významnej funkcie

HK Nitra: Halo (Hartzell 21. – 31.) – Mezei, Pupák, Milam, Versteeg, Ordzovenský, J. Kováčik, Korím – Paulovič, Krištof, Rzavský – Cope, Blackwater, Luciani – D. König, T. Mikúš, H. Ručkay – Šille, A. Kollár ml., Štumpf

HC'05 iClinic Banská Bystrica: Lassila – Ďatelinka, Kubka, J. Brejčák, Sedlák, Mihalik, Dame-Malka, Gélinas – Faille, Surový, Brittain – Lunter, Bortňák, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Belluš, Češík, Gabor

Prvý gól v Nitra aréne padol do domácej bránky v 5. minúte z hokejky Bartánusa. Následne začali hostia hrať nedisciplinovane a Nitranom ponúkli viacero presilových hier. Domáci to využili na jeden gól, ktorý strelil v 15. minúte Milam. To bol posledný svetlý moment "corgoňov" v prvej tretine. V 18. minúte poslal hostí do vedenia Faille a ten istý hráč dal aj tretí gól Bystričanov. Do kabín sa išlo za stavu 1:3.

Úvod druhej tretiny bol jasne v réžii hostí. V domácej bránke vystriedal Hartzell Hala, ale skóre sa pre Nitranov hrozivo navyšovalo. Ani Hartzell dlho nevydržal bez inkasovaného gólu a v 22. minúte ho prestrelil Bubela. Následne sa do listiny strelcov zapísal Lunter – 1:5. V 27. minúte predviedli hostia peknú akciu, na konci ktorej bol Gabor. Nitranom nič nevychádzalo a dostali sa do veľkej hernej krízy. Siedmy bystrický gól strelil v 31. minúte Kubka a domáci opäť striedali brankárov.

V tretej tretine hostia už prevažne iba kontrolovali hru a hráči Nitry sa naďalej iba hľadali. Po minulé sezóny Nitrania produkovali vždy útočný, nátlakový hokej, ale to výrazne absentovalo aj v tomto zápase. V 54. minúte si hostia vytvorili tlak v presilovej hre, ale Faille ponuku na hetrik nevyužil. Šancu na skorigovanie výsledku mal v 59. minúte Luciani, Lassila však pravým betónom zasiahol. V zápase sa už skóre nemenilo a domáci diváci svojich miláčikov "odmenili" mohutným piskotom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články