Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jarkko Immonen: Cítil som, že tu majú o mňa záujem, a tak som sa rozhodol prísť

ZVOLEN – Začiatok druhej šestiny základnej časti priniesol aj súboj medzi HKM Zvolen a HC Nové Zámky. V prvom zápase sezóny vyhrali Novozámčania 5:1, a tak im zvolenskí „rytieri“ na domácom ľade mali čo vracať. Zvolen nakoniec zvíťazil 4:1 a zaznamenal tak druhú výhru v rade. Skóre zápasu otváral po kurióznom góle z presilovej hry Peter Šišovský. Druhý gól Zvolena pridal v druhej tretine Tim Coffman. Na začiatku tretej tretiny vrátil Nové Zámky do zápasu Rastislav Špirko, ale výhru Zvolena zariadil svojím druhým gólom Šišovský a do prázdnej bránky spečatil výsledok na konečných 4:1 Nick Ross. Po piatkovej premiére Švéda Oscara Steena sa dnes v drese Zvolena objavil ďalší severan Jarkko Immonen. Fínsky center nastúpil vo štvrtej formácii Zvolena a svoje schopnosti ukázal najmä na vhadzovaniach.
Zdroj: 25355
Zdieľajte:

Fínsky útočník bol po svojom prvom zápase na Slovensku spokojný. „Po zápase sa cítim unavený, ale z hry mužstva mám dobrý pocit. Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť,“ hodnotil svoj premiérový zápas Jarkko Immonen.

„Pred mojím príchodom do Zvolena som počul, že je to dobrá liga, a že Zvolen je kvalitné mužstvo. V šatni sme dobrá partia, takže som rád, že som tu,“ nechala sa počuť nová zvolenská posila.

Immonen strávil celú svoju doterajšiu kariéru vo Fínsku, a teda podobne ako v prípade Steena aj pre Immonena bude Zvolen prvým zahraničným pôsobiskom. „Teraz nastal čas, keď som chcel skúsiť niečo nové a ja som cítil, že tu o mňa majú záujem, takže to bolo ľahké rozhodnutie,“ vysvetlil dôvod svojho príchodu Immonen.

Nová tvár vo zvolenskom tíme je univerzálnym útočníkom, ale aj on má svoj obľúbený post. „Zvyčajne hrávam centra, takže pozícia v strede útoku mi sedí viac,“ povedal Immonen.

Fínsky útočník vyslovil aj krátke porovnanie medzi štýlom hokeja u nás a v krajine tisícich jazier. „ Je to dosť podobné, ale tu je to viac technický hokej, ktorý sedí dobre technicky vybaveným hráčom, zatiaľ čo vo Fínsku je hra viac založená na korčuľovaní,“ povedal zvolenský center.

Fín do Zvolena prišiel s jasným cieľom. „Chcem pomáhať tímu vyhrávať, aby sme sa aj v play-off dostali ďaleko,“ vyslovil svoje ciele do sezóny Immonen.

Podľa vlastných slov je Immonen hráčom, ktorému nerobí výraznejšie problémy žiadny herný systém. „Myslím, že dokážem hrať ofenzívne aj defenzívne na tom nezáleží,“ zakončil Jarkko Immonen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články