Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Školiak ostáva verný skalickému hokeju

Skúsený hokejový útočník René Školiak bude obliekať dres HK 36 Skalica aj v nasledujúcej sezóne. Tridsaťpäťročný veterán sa podľa klubovej webstránky dohodol s vedením extraligistu na predĺžení spolupráce.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Školiak patrí od svojho príchodu na Záhorie v roku 2005 k najproduktívnejším hráčom Skalice. V uplynulej sezóne zaznamenal v 56 zápasoch základnej časti 52 bodov za 16 gólov a 36 asistencií, v play off vyšiel v šiestich dueloch bodovo naprázdno. Vedenie klubu očakáva, že spolu s Jaroslavom Jabrockým bude patriť v nadchádzajúcom ročníku k ťahúňom mužstva.

Po skončení vlaňajšej sezóny požiadal Školiak o ukončenie zmluvy v HK 36, napokon sa však dohodol s tímom na novom kontrakte. "V prvom rade som vyšiel v ústrety klubu, keďže mal finančné problémy. Mal som ešte rok platnú zmluvu, no nechcel som tým klub zaťažovať. Počas prípravy mi vedenie predostrelo plány, predstavy, vyjasnili sme si nejaké veci a na základe toho všetkého som sa rozhodol, že zostanem. Chcem Skalici pomôcť," vyslovil sa Školiak pre oficiálnu internetovú stránku klubu. Pri rozhodovaní o zotrvaní zohral podľa neho svoju úlohu aj fakt, že sa mu nedávno narodilo druhé dieťa - dcérka Mia.

"Nech si na diskusných fórach vravia ľudia čo chcú, ako napríklad, že ma nikde nechceli a chápem, že už mám i svoj vek, no mohol som ísť do Kazachstanu alebo MOL ligy, ale nechcel som tu nechávať manželku samú s dvoma malými deťmi. Chcel som hrať čo najbližšie domovu a padlo to opäť na Skalicu. Možno som spravil chybu, že som sa dal nahovoriť na, nechcem povedať, že zlých agentov, určite sú dobrí, no sľúbili mi niečo, čo do dnešného dňa nedodržali. Nechcelo sa mi už čakať, tak som sa dohodol v Skalici," vysvetlil.

Školiak sa neobáva, že by mal mať omladený skalický tím v extralige problémy. "Veľa napovie i Rona Cup, ktorý nás teraz čaká. Čo sa týka ligy, podľa mňa, okrem Košíc a Nitry, budú všetky mužstvá porovnateľne vyskladané. Vytvára sa nám tu veľmi dobrá partia, obrana je na solídnej úrovni, útok sa čoskoro tiež dotvorí. Dúfam, že zachytíme začiatok ligy, a že našimi výkonmi prilákame skalického diváka späť na štadión," doplnil Školiak, ktorý v minulosti obliekal aj dresy materského Liptovského Mikuláša, Slovana Bratislava či Dubnice. Skúsený útočník zároveň prezradil, že by sa v budúcnosti po ukončení hráčskej činnosti chcel venovať mládeži. Trénerské remeslo ho zatiaľ neláka.

Okrem Školiaka podpísal s HK 36 ročnú zmluvu aj 21-ročný obranca Tomáš Nechala. Odchovanec trenčianskej Dukly hral v minulom ročníku v tíme Topeka Road Runners (NAHL), predtým pôsobil v extraligovom projekte HK Orange 20. Slovensko reprezentoval na MS hráčov do 18 i 20 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články