Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovenskému mladíkovi sa otvárajú brány do NHL, zaujme na turnaji talentov?

NHL
BRATISLAVA - Chicago bude na turnaji talentov reprezentovať aj slovenský mladík. Jeho osud je však neistý.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Malé mestečko Traverse City v Michigane je tradičným usporiadateľom turnaja talentov ôsmich klubov NHL, na ktorých sa predstavia designované budúce hviezdy aj tí, ktorí dúfajú v akýkoľvek prielom do najlepšej súťaže sveta.

Prečítajte si aj: VIDEO Ukončí Chára svoju kariéru? Fanúšikom poslal jasný odkaz!

Tento rok by mohla čerešničku na torte z Traverse City vyzobať aj jedna slovenská nádej. Dres Chicago Blackhawks si tu oblečie Radovan Bondra. Slovenský útočník, ktorý je synovcom slávneho kanoniera 90. rokov Petra Bondru, doteraz pôsobil v juniorskej WHL. Tam však má vzhľadom na vek 20 rokov a slovenskú národnosť ťažkú pozíciu, pretože tímy z kanadských juniorských súťaží si môžu nechať len troch hráčov, ktorí nie sú v teenagerskom veku a dvoch cudzincov, pričom Bondra by zabral jedno miesto v každej z týchto kategórií.

Sám verí, že dostane kontrakt od Chicaga, ktoré ho draftovalo v piatom kole v roku 2015, ale zmluvu mu zatiaľ neponúklo. Prípadne, ak zostane v juniorskom celku Cougars vo WHL. Ani táto možnosť však vzhľadom na spomínané obmedzenia nie je istá. "Pred rokom som mal dobrú sezónu a dúfal som, že ma (Blackhawks) podpíšu. Povedali nie, chceli počkať ešte jednu dve sezóny," opisoval Bondra denníku Prince George Citizen.

Sna o NHL sa napriek tomu nevzdáva. Namiesto toho, aby sa stal profesionálom v KHL sa rozhodol ostať v zámorí. A to aj napriek zložitým vyhliadkam. Ideálna cesta pre neho vedie buď cez ďalšie pôsobenie v juniorke, alebo cez farmársky tím Chicaga v American Hockey League. "Mohol som hrať (za Slovan Bratislava), ale myslím, že mám dobrú šancu dostať kontrakt tu vo WHL. Preto som sa vrátil," vysvetľoval. "6. septembra odchádzam na (turnaj v Traverse City). Budem sa snažiť zahrať čo najlepšie a dostať sa tento rok do AHL. Viem, že som pôvodne hovoril, že sa sem nevrátim, ale môžem tu ostať a určite dostanem viac času na ľade než v KHL, takže to je pre mňa lepší variant." dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články