Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ukončí Chára svoju kariéru? Fanúšikom poslal jasný odkaz!

NHL
BRATISLAVA - Štyridsaťročný slovenský obranca Bruins sa má stať voľným hráčom, ale na koniec kariéry nechce ani pomyslieť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obranca Zdeno Chára chce s hokejom pokračovať aj po skončení sezóny 2017-18. Slovenský kapitán Boston Bruins už oslávil 40. narodeniny a o rok sa mu skončí sedemročná zmluva z 9. októbra 2010. Ak by do 1. júla 2018 nemal novú, stal by sa nechráneným voľným hráčom.

Prečítajte si aj: VIDEO Najvtipnejší vlastenec v histórii hokeja? Pat a Mat v prevedení Buffalo Sabres

"Určite chcem hrať ďalej aj po tejto sezóne," povedal Chára pre CSNNE.com. "Je ťažké povedať nejaký presný rok ukončenia kariéry. Niekto to robí, niekto nie. Ja chcem určite hrať v NHL aj po skončení novej sezóny. Hokej strašne milujem. Určite nie je tajomstvom, že chcem ostať v Bostone a pokračovať v kariére." Slovenský veterán odohral v poslednom ročníku 75 zápasov a mal najvyšší priemerný čas na ľade zo všetkých hráčov Bruins (23:19). Nazbieral 29 bodov (10+19) a mal +18 bodov v hodnotení plus/mínus. V play off, v ktorom tím hrajúci bez troch bekov základnej zostavy (Brandona Carla, Toreyho Kruga a Adama McQuaida) vypadol v prvom kole s Ottawa Senators, bol jeho priemerný čas na ľade 28:45.

"Milujem hokej. Milujem všetko okolo tejto hry. Milujem tú obetu a milujem trénovanie. Okolo hrania v NHL je strašne veľa pozitívnych vecí. Keď sa pozriem na to, čoho som ešte vo svojom veku schopný, môžem si to nesmierne užívať. Chcem sa stále zlepšovať a hrať tak dlho, ako to len pôjde," uviedol Chára.

"Vždy som cítil, že ak budem v dobrej kondícii a ostanem zdravý, môžem hrať veľmi dlho. A práve to si želám: aby som bol zdravý a hral ešte dlhú dobu, v ktorej budem na ľade stále efektívny a budem podávať vyrovnané výkony." dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články