Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bartek sa po zranení ruky pripravuje v Detve, nechce byť za trapáka

DETVA - S nováčikom Tipsport ligy HC 07 Orin Detva sa pripravuje aj skúsený útočník Martin Bartek.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

37-ročný Zvolenčan odohral minulý ročník v druhej nemeckej súťaži za Crimmitschau ETC, kde získal v základnej časti 26 kanadských bodov (11+15) a v baráži pridal ďalších trinásť (11+4), čím ovládol bodovanie v tejto časti sezóny. V závere ročníka sa ale bohužiaľ zranil a momentálne sa po operácii ruky snaží dostať späť do formy: "Pomaly začínam trénovať, ale v podstate skoro tri mesiace som s vrchom tela nič nerobil, takže mám čo doháňať. Zatiaľ to určite nie je na zápas, musím byť ešte bez kontaktu. Potrebujem zhodiť nejaké kilá, čo som pribral, aby som sa dostal do kondície. Zo začiatku je to pre mňa trápenie, tréningy sú intenzívne. Po dva a pol mesiaci nič nerobenia je to riadny záhul, no verím tomu, že sa to bude zlepšovať. Teraz musím všetko doháňať, pretože človek ani nevie, ako to telo stratí to, čo má natrénované. Hlavne u športovcov," povedal Bartek pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: Švédsky útočník Gabor ide v Banskej Bystrici po stopách predkov, chce si zlepšiť slovenčinu a zažiť úspech

"Šesť týždňov som mal totálny pokoj, nemohol som nič robiť. Teraz potrebujem ísť ešte k doktorovi. V utorok som bol v Kolíne, kde ma operovali a povedali, že postupne môžem začať, ale jedna vec je korčuľovať a druhá zrážať sa s niekým a hrať zápas. Nevidím to na skorý návrat," pokračuje skúsený snajper, ktorý nechce nič podceniť: "Snažím sa ísť ešte za inými doktormi na Slovensku. Všetky papiere mám so sebou, takže sa pokúsim nejako to predebatovať, spoznať iný názor a podľa toho uvidíme."

Najviac ho hnevá nesprávna diagnóza na začiatku svojho zranenia, ktorá ho doviedla až k operácii: "Mrzí ma, ako to celé dopadlo, pretože keby sa to liečilo, ako malo, vôbec nemuselo dôjsť k operácii. Ja som s tým dohrával v Nemecku baráž. Tímový doktor mi povedal, že je to len prasknutá chrupavka, čo nebola pravda a nakoniec to dopadlo, ako dopadlo. Začalo to tým, že skončila sezóna, tŕpla mi ruka, tak som vedel, že niečo nie je v poriadku. Zavolal som známemu špecialistovi do Kolína. Tam mi urobili rezonanciu a hneď povedali, že musím ísť na operáciu," vysvetlil Martin pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: Ross miluje Európu, do zvolenských horúčav prišiel v mikine: Chcem sa stať najlepším obrancom ligy!

Keď sa dá do poriadku, tak by rád naskočil to zápasového kolotoča práve v drese Detvy: "S majiteľom Ľuptákom sme boli v kontakte už dlhšie. Je záujem, aby som tu hral. Mne vyhovuje, že je to blízko Zvolena, keďže som tam doma. Do zvolenského procesu som veľmi zasahovať nechcel. Jednak sa nemusím s trénerom Mikulom a myslím si, že tu mám všetko, čo potrebujem, aby som sa čo najlepšie pripravil a mohol hrať," nechal sa počuť hokejista, ktorý cítil pokrok: "Zatiaľ to ide dobre. Cítim, že sa to zo dňa na deň zlepšuje."

Prečítajte si aj: V Holandsku hral s hráčmi NHL, teraz prišiel Coffman z Aljašky do Zvolena po titul

Jedným dychom však dodáva, že návrat na ľad určite neuponáhľa: "Nechcem nič sľubovať. V prvom rade sa musím dostať do takej kondície, aby som nebol za trapáka. Niečo už mám za sebou, viem ako to chodí. Nebudem sa preto niekde pchať, keď nebudem pripravený. Očakávania a tlak budú vždy. Počas kariéry som sa naučil, že človek musí byť stopercentne pripravený. Nepotrebujem, aby mi tu ľudia nadávali," vyjadril sa Martin Bartek, ktorý sa späť do zahraničia zatiaľ pozerá: "Neplánujem nič. Ťažko je teraz niekde podpisovať alebo sľubovať sa, keď neviem, ako to bude."

Účasť Detvy v novom ročníku Tipsport ligy bude podľa držiteľa slovenského aj českého titulu perfektným osviežením: "Myslím si, že účasť Detvy bude spestrením. Hlavne na domácom ľade veľa zápasov nepustí. Bude ťažké tu hrať. Jednak pre toto ihrisko a jednak pre ľudí, ktorí si určite nájdu cestu na štadión. Ešte ak prídu nejaké mená a to mužstvo sa poskladá dobre, tak si myslím, že nebude ľahké hrať v Detve," hovorí.

Prečítajte si aj: VIDEO Bubela prišiel obhájiť titul, v Amerike už nevidel budúcnosť: Banská Bystrica bola jednoznačná voľba

Bartekovi sa veľmi páči aj postoj majiteľa Ľuptáka, ktorý je medzi hokejovou verejnosťou považovaný za kontroverznú osobu: "Nech si každý hovorí, čo chce, ale Róbert Ľupták do toho dáva vlastné peniaze. Je síce emotívny, ale žije hokejom. Lepšie mať takýchto ľudí, ako tých, čo to majú na háku a len sa zúčastňujú," vysvetlil.

Prečítajte si aj: VIDEO Climie odolal Crosbymu, zaujali ho majstrovské ambície Zvolena: Či budem jednotkou teraz neriešim

Hráči aj fanúšikovia sa už teraz môžu tešiť na vybičované derby zápasy Detvy s majstrovským mužstvom HC´05 iClinic Banská Bystrica či HKM Zvolen: "Je to len prínos pre ligu. Z vlastnej skúsenosti viem, ako to bolo aj teraz v Nemecku proti Bayreuthu alebo Drážďanom. Bolo to vypredané a niečo neskutočné. Bodaj by to tak bolo aj tu, že bude bývať vypredané a ľudia tým budú žiť," dodal v rozhovore pre náš portál Martin Bartek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články