Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hodený sumec na ľade? Za všetkým stojí pätnásťročná nechutná tradícia

NHL
V hokejovej aréne pomaly doznieva americká hymna, hráči sa sústredia na začínajúci zápas, keď z ničoho nič preletí ponad mantinel na ľadovú plochu celý sumec a končí v blízkosti Crosbyho. Prečo niekto hodil rybu ? Odpoveďou je pätnásťročná nechutná tradícia.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:
Prečítajte si aj: Obranca Nashvillu s úctyhodným činom: Vďaka správe na sociálnej sieti pomohol okradnutému chlapcovi

Vitajte v Nashville, kde sa pred 15 rokmi zrodila nechutná a páchnuca tradícia. Sumce na ľade Bridgestone Areny, to už je dlhoročné spojenie, o ktorom sa teraz na vlastné oči presviedčajú hokejisti Pittsburghu, ktorí vo finále Stanley Cupu vedú 3: 2 na zápasy.

Aký je ale dôvod hádzania sumca na ľad ? Výsmech, rovnako ako padajúce chobotnice v Detroite. Písal sa rok 2002 a do mesta prišli práve hráči Red Wings. Už len geografickú blízkosťou bol Detroit pre Nashville od prvých rokov v NHL tým najväčším rivalom. A medzi nimi býva bežné podpichovanie. Jedného z domácich priaznivcov napadlo, že si zažartuje z dlhoročnej tradície súpera. Miesto chobotnice si vybral sumca, lokálnu pochúťku.

Z fóriku sa stala tradícia. Už nešlo o doberanie si soka, ale o vyjadrenie podpory vlastnému mužstvu. Lenže preniesť rybu na štadión nie je žiadna hračka. Niekedy musia byť fanúšikovia veľmi kreatívny pri skrývaní sumcov.

Všetko vygradovalo počas tohtoročných vyraďovacích bojov. Najprv šokoval muž, ktorý v sérii s Anaheimom prehodil cez mantinel mŕtvu kačicu. Finále Západnej konferencie potom vyšperkoval hodeným sumcom jeden z hráčov amerického futbalu.

Počas finále v Pittsburghu boli v každej predajni rýb kontrolované občianske preukazy. Ani toto nebolo nič platné. Jake Waddell, verný priaznivec Predators, si priviezol už pekne zapáchajúce rybu autom. Hodením ryby porušil zákon a čelí niekoľkým obvineniam vrátane toho z narušenia verejného poriadku. Aj problémy s políciou mu vraj stáli za pár minút slávy.

Toto však neodradí verných fanúšikov aby pokračovali v tejto slizkej tradícií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články