Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bacashihua chcel zostať, nakoniec mieri do Ázie: Jedno veľké ďakujem pre klub a fanúšikov

BANSKÁ BYSTRICA - Americký brankár Jason Bacashihua po dvoch úspešných rokoch v organizácii HC´05 iClinic Banská Bystrica odchádza za novou výzvou. Ako je už nejaký čas známe, presúva sa do Ázijskej ligy. Kontrakt podpísal s tímom High 1 z mesta Gangwon. Aj to prezradil v exkluzívnom rozhovore pre www.hokejovysvet.sk.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bacashihua sa počas dvoch sezón pod Urpínom stal obľúbencom fanúšikov a získal jeden majstrovský titul. Aj preto bolo odísť zo Slovenska veľmi ťažké rozhodnutie: "Bolo pre mňa veľmi náročné rozlúčiť sa s Banskou Bystricou. Nechcel som odísť. Chcel som zostať, ale najťažšia časť hrania je obchodná stránka. Ja a manažment sme nevedeli dospieť k dohode o zmluve na budúcu sezónu. Snažili sme sa uzavrieť kontrakt, ktorý by bol výhodný pre obe strany, ale bohužiaľ sa to nepodarilo," ozrejmil dôvody odchodu 34-ročný gólman pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: Barani prišli o svoju jednotku, Bacashihua nabral smer Južná Kórea

V Južnej Kórey by si mal finančne prilepšiť, ale o tamojšej súťaži veľa nevie: "Viem o klube a kvalite ligy len veľmi málo, ale hovoril som s hráčmi, ktorí tam pôsobili," nechal sa počuť Bacashihua: "Idem tam s cieľom robiť presne to isté, čo v Banskej Bystrici a pokúsim sa získať majstrovský titul."

Na svoje pôsobenie v krajine pod Tatrami bude spomínať ešte veľmi dlho. Klub, ako aj mesto, mu prirástli k srdcu: "Z Banskej Bystrice mám dva roky úžasných spomienok. Mal som možnosť žiť v krásnom meste a stretnúť skvelých ľudí a fanúšikov klubu. Ďakujem organizácií, že mi dala šancu hrať v Banskej Bystrici a byť súčasťou takého skvelého tímu," vyjadril sa rodák z Dearborn Heights.

Prečítajte si aj: VIDEO Banskobystričania majú titul aj vďaka zámorským hráčom: Oslavovať budeme celé leto!

"Budú mi chýbať moji spoluhráči, členovia realizačného tímu, tréneri, kamaráti, ktorých som si tu počas dvoch rokov našiel. Bude mi z toho mesta chýbať veľa. Chcel by som povedať všetkým fanúšikom veľké ďakujem," pokračoval Bacashihua.

"Ďakujem za všetku podporu a darčeky, ktoré som dostal. Ste fanúšikovia, pred ktorými je zábava hrať v každom zápase. Nikdy nezabudnem, ako ľudia počas zápasov kričali moje meno. Ba-cash-ihu-a, Bacashihua," vyjadril sa v rozhovore pre náš portál.

Prečítajte si aj: Hrdina Bacashihua si Slovensko zamiloval: Chce ostať, ale ide aj o biznis

Dvere za sebou nezatvára a aj keď teraz odchádza na exotický angažmán, v hre je aj možnosť, že by sa stal "baranom" znova: "Vždy je tu šanca, že by som sa mohol v budúcnosti vrátiť," tvrdí.

"Celému tímu želám, aby bol v budúcej sezóne úspešný," dodal na záver Jason Bacashihua.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články