Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Banskobystričania majú titul aj vďaka zámorským hráčom: Oslavovať budeme celé leto!

BANSKÁ BYSTRICA - K historickému úspechu hokeja v meste spod Urpína výrazne prispeli aj hráči z Kanady a USA. Jason Bacashihua i Nathan Lawson v bráne, Ty Wishart s Mathewom Maionem v obrane a útočníci Jordan Hickmott a Brock Higgs boli oporami hlavne v play-off.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Všetci na Slovensko prišli s jasným cieľom a síce pomôcť tímu, ako sa sami vyjadrili, lenže takýto úspech v nich prevalil vlnu obrovských emócií: "Sú to neuveriteľné, skvelé pocity. Som šťastný za spoluhráčov, celú organizáciu a každého tu. Je to veľmi špeciálny moment, doprial by som ho každému. Títo chlapci si to zaslúžili," povedal pre hokejovysvet.sk brankár Jason Bacashihua, ktorý na majstrovský titul siahal už pred rokom: "Bol to jeden z dôvodov, prečo som chcel ostať. Blízko sme boli už aj minulý rok. Od prvého dňa, ako sa skončila letná pauza, sme začali robiť všetko preto, aby tento deň prišiel. Je to úžasné pre fanúšikov, nás hráčov, organizáciu a naša úloha je teda hotová."

V defenzíve bol nesmierne platným hráčom Mathew Maione, ktorého pred nadchádzajúcou na Slovensku sezónou vedenie možno neudrží, pretože jeho forma je úžasná a tak sa očakáva prechod do lepších líg: "Neviem presne opísať svoje pocity, ale som veľmi hrdý na každého v tíme, nesmierne šťastný a teší ma, že môžem byť súčasťou tohto úspechu," nechal sa počuť.

"Keď som prišiel, tak som určite netušil, že to vyhráme. Celú sezónu sme hrali veľmi dobre a pokorne sme išli za svojím cieľom. Chcel som hlavne pomôcť tímu hrať čo najlepšie," pokračoval Maione.

Brock Higgs na Slovensko prišiel len tesne pred koncom základnej časti, no po tom, ako sa v dvanástich dueloch rozohrával mu play-off vyšlo na jednotku a stal sa najproduktívnejším hráčom vyraďovacej časti: "Je to úžasné. Pre toto hráme celý rok. Títo hráči si to zaslúžili. Bol to skvelý krok, prísť sem na Slovensko. Užíval som si tu každú minútu a teraz je to ešte lepšie," povedal priamo na ľade pri oslavách pre náš portál.

Osobné úspechy však pred tie tímové nestavia a preto o honore hráča s najviac bodmi v play-off hovorí: "Mohol sa ním stať hociktorý hráč nášho tímu, pretože sme celý čas hrali spolu ako jeden celok. Je to zásluha celého kolektívu."

Aj Jordan Hickmott má byť na čo hrdý, veď v prvej formácii mu to išlo s Tomášom Surovým a Dávidom Bucom skvele. Patril k hráčom, ktorí sa gólovo presadili najviac ráz: "Keď som prišiel, tak som nepoznal nikoho, ale bola to skvelá skúsenosť a najlepšia sezóna v mojom živote. Som veľmi šťastný aj za spoluhráčov, fanúšikov a rád že som prišiel práve do Banskej Bystrice. Našiel som si tu veľa priateľov, bol to neuveriteľný čas strávený tu," povedal.

Svoju budúcnosť by si pod Urpínom rozhodne predstaviť vedel: "Ešte to neviem, ale po lete sa chcem vrátiť späť a bol by som nadšený, keby som mohol pokračovať v Banskej Bystrici."

Ako sám hovorí, oslavy budú nesmierne dlhé: "Možno aj celé leto," smeje sa Kanaďan. Jeho spoluhráč Jason Bacashihua to tiež vidí zaujímavo: "Oslavovať budem tak dlho, ako my to telo dovolí."

Zabudnúť samozrejme nemôžeme ani na veľkú oporu zadných radov a svedomitého defenzívneho obrancu Tya Wisharta, ktorý bol taktiež dôležitou súčasťou celku Vladimíra Országha: "Ostali sme koncentrovaní, sústredili sme sa na každé striedanie, robili sme naplno maličkosti, držali sme spolu ako jeden a vyšlo to. Sezóna bola neuveriteľná. Hráči pracovali naozaj tvrdo, tréneri boli skvelí a toto je úžasný dôsledok," opísal dôvod, prečo to "barani" vyhrali.

Pred sezónou vedel o ambíciách klubu, či ale vyhrá titul tušiť nemohol: "Vedel som, že Banská Bystrica má vysoké očakávania, boli pred rokom vo finále a čakalo sa, že sú schopní zvíťaziť. Tento rok sme pohár získali domov," dodal Wishart.

ANKETA: Je HC´05 iClinic Banská Bystrica zaslúženým majstrom?

  • Áno

    90%

  • Nie

    10%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články