Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jonas Brodin: Práve preto hráme hokej, pre našu krajinu, pre ľudí vo Švédsku

Kolín 22. mája (TASR) - Švédski hokejisti zvíťazili vo finále 81. MS v Kolíne nad Kanadou 2:1 po samostatných nájazdoch a získali jubilejný desiaty titul majstra sveta. Zo zlata sa tešia po štyroch rokoch, predtým naposledy triumfovali na domácom svetovom šampionáte v Štokholme 2013. "Tri korunky" rozšírili svoju zbierku na 46 medailí (10-19-17).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hlasy po zápase /ČT, iihf.com, AP/:

Joel Lundqvist, kapitán Švédska: "Zlato bol náš hlavný cieľ. A splniť si ho s bratom v jednom tíme, to je niečo fantastické. Pred nájazdmi som si bol istý, že uspejeme práve vďaka Henrikovi. On si pritom príliš neveril, pretože sa mu v sezóne v nájazdoch veľmi nedarilo. Ale o to teraz môžeme mať väčšiu radosť."

Henrik Lundqvist, brankár Švédska: "Bol to v závere riadny nervák, no zvládli sme to. Neskutočný zápas, vzrušujúci. Máme za sebou úžasný týždeň."

Marcus Krüger, útočník Švédska: "Pre mňa je to prvýkrát, čo som niečo vyhral so švédskou reprezentáciou. Viem, aký je to dôležitý triumf pre náš tím a celý švédsky hokej. Bude určite úžasné prísť domov a podeliť sa s fanúšikmi o radosť zo zisku titulu. Už sa teším na oslavy. Henrik (Lundqvist) odchytal famózny zápas, vedeli sme, že je to víťazný typ a opäť to ukázal. Je to hráč, ktorý vie zabrať v kľúčových momentoch. Stačí sa pozrieť na jeho štatistiky."

Jonas Brodin, obranca Švédska: "Dosiahli sme niečo veľké. Pre celé Švédsko je to niečo úžasné, splnený sen. Bude to neskutočné, keď prídeme s trofejou domov. Práve preto hráme hokej, pre našu krajinu, pre ľudí vo Švédsku."

Alexander Edler, obranca Švédska: "Je ťažké opísať slovami zápas, ktorý rozhodne až takýto rozstrel. Všetko sa tak rýchlo udialo a zrazu ste majster sveta. Ešte si naplno neuvedomujem, čo sme dosiahli. Je to neuveriteľný pocit. Stretli sa dva kvalitné tímy, ktoré hrali výborne, bolo to skutočne tesné. V nájazdoch nikdy neviete, ako sa to skončí, no Henrik chytal úžasne."

Victor Hedman, autor gólu Švédska: "Bola to šťastná strela. Iba som puk nahodil na bránku a Joel (Lundqvist) s Krugsom (Marcusom Krügerom) odviedli dobrú prácu pred ich brankárom. Myslím si, že puk dobre nevidel. Ten sa šťastne odrazil a skončil v sieti."

Rikard Grönborg, tréner Švédska: "Tesnejšie to nemohlo byť, tak má vyzerať finále. Je to veľké víťazstvo pre švédsky hokej."

Travis Konecny, útočník Kanady: "Mali sme niekoľko možností ukončiť zápas v predĺžení, no tak to už v hokeji chodí... Brankár nás udržal v hre, chytal skvele, postavil sa na hlavu a dal nám šancu vrátiť sa späť do hry. Predĺženie bolo nervydrásajúce. Je ťažké stráviť túto prehru, no treba uznať, že Švédi hrali výborný zápas. Láme mi to srdce, stiebro nie je medaila, po ktorú sme si sem prišli, na druhej strane je to pre mňa dobrá skúsenosť."

Prečítajte si aj: VIDEO Ottawa utržila debakal: Tučniaci krok od postupu

Chris Lee, obranca Kanady: "Ťažko sa slovami opisuje, čo teraz cítim. Osemdesiat minút nestačilo, aby sme spoznali vítaza. Je nešťastné, že takéto zápasy musia rozhodnúť nájazdy. Bolo by zaujímavé vidieť, kto tento duel vyhrá, keby predĺženia pokračovalo, no také sú pravidlá. Švedi hrali vynikajúco, rovnako aj my. Bol to tesný súboj."

Brayden Point, útočník Kanady: "Nájazdy sú o šťastí a Lundqvist potvrdil, že je skvelý brankár. Rovnako ako v riadnom čase a predĺžení predviedol niekoľko výborných zákrokov. Strieborné medaily budeme neskôr považovať za úspech, teraz to ale tak necítime."

Jon Cooper, tréner Kanady: "Chcel by som zagratulovať Švédsku k zisku titulu. Dokázali, že sú výnimočný tím a bolo zábavné hrať proti nim. Ak sme už mali na turnaji s niekým prehrať, tak som rád, že to bolo so Švédmi."

Konečné poradie na MS:

1. Švédsko, 2. Kanada, 3. Rusko, 4. Fínsko, 5. USA, 6. Švajčiarsko, 7. Česko, 8. Nemecko, 9. Francúzsko, 10. Lotyšsko, 11. Nórsko, 12. Dánsko, 13. Bielorusko, 14. SLOVENSKO, 15. Slovinsko*, 16. Taliansko*

pozn.: *- zostup do A-skupiny I. divízie MS

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články