Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kto sa môže stať čiernym koňom a kde uvidíme jednoznačnú sériu? Analyzujeme play off

Základná časť skončila a začína sa nová súťaž. Kto postúpi a kto skončí už v prvom kole play off?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Mikron Nové Zámky

Súboje prvého s ôsmym majú väčšinou svojho jasného favorita. 45 bodový rozdiel medzi týmito dvoma súpermi naznačuje, že aj tu pôjde o jednoznačnú záležitosť. Nováčik z Nových Zámkov však nepredá svoju kožu lacno, svedčia o tom aj vzájomné zápasy. V 6 stretnutiach s Bystricou vyhrali len jediný krát, no okrem výnimky, kde v úvode sezóny dostal nováčik výprask, to boli vždy vyrovnané súboje, ktoré končili jedno, maximálne dvojgólové rozdiely.

Tip: 4:2

Prečítajte si aj: V Tipsport Lige už ide o všetko: Sledujte NAŽIVO všetky zápasy play off!

HK Nitra - HK Poprad

Majster z Nitry nemá tento rok iný cieľ ako minulý rok a určite bude chcieť svoj úspech zopakovať. V ceste stojí “corgoňom” však Poprad, ktorý vedie ambiciózny rodák z Nitry, Marcel Ozimák. “Kamzíci” mali katastrofálny začiatok ligy, keď obsadzovali samotné dno tabuľky, po príchode Ozimáka však ožili a v tabuľke siahali až na prvú štvorku. Nevyrovnané výkony ich však opäť dostali na 7. miesto. Aj keď patrila Nitra medzi najlepšie tímy na domácom ľade, práve Popradu sa podarilo pod Zoborom nastrieľať v jednom zápase až 5 gólov a vyhrať. Vzájomné zápasy síce vedie Nitra v tejto sezóne v pomere 4:2, no Poprad bude chcieť rúbať vyššie.

Tip: 4:3

Čierny kôň

Stane sa Poprad čiernym koňom play off? Ťažko povedať, no dovolíme si ho takto označiť. Aj keď kamzíci skončili až na 7. mieste vedia zahrať skvelé zápasy aj najväčšími favoritmi ligy, medzi ktorých patrí aj Nitra. Problémom je, že Poprad v posledných zápasoch stratil formu, no zaujímavé meno na lavičke Popradu môže opäť všetko obrátiť a majstra z Nitry môže prekvapiť.

Prečítajte si aj: Mesto, v ktorom najvyššia súťaž rozhodne chýba

HC Košice - MHC Martin

Títo súperi sa stretli minulý rok taktiež už v prvom kole. Vtedy “oceliari” nepustili ani jeden zápas a vyhrali jasne 4:0 na zápasy. Podobnú sériu môžeme očakávať aj v tohto ročnom play off. Naznačujú to aj vzájomné zápasy, v ktorých Martin nevyhral ani raz, inkasoval 31 krát a Košiciam dokázal vstreliť len 13 gólov. Nepohodlná séria prehier sa už v rámci ligových stretnutí ťahá 15 zápasov a len s menším šťastím sa to podarí tento rok inak sympaticky hrajúcemu Martinu zlomiť.

Tip: 4:0

MsHK Žilina - HKM Zvolen

Veľmi zaujímavá štvrťfinálová séria nás čaká v súboji štvrtého s piatym. “Vlci” zo Žiliny sú menším prekvapením tejto sezóny a svoju skvelú formu budú chcieť určite pretaviť aj do play off. To však platí aj o “bryndziaroch”, pri ktorých stojí Petra Mikula. Ten stál na lavičke raz ako asistent a druhý krát už ako hlavný tréner pri zisku jediných dvoch titulov Zvolena. Vyrovnané to bolo medzi Žilinou a Zvolenom aj počas sezóny, keďže v 6 vzájomných zápasoch sa podarilo obom tímom vyhrať rovnaký počet zápasov a skóre je teda 3:3. Rovnako to bude zrejme aj cez play off, no predpokladáme, že Žilina to v 7 zápase zlomí a postúpi po 11 rokoch do semifinále.

Tip: 4:3

Tipy nie sú zhodom celej redakcie

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články