Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bojovné Košice nestačili na večného rivala z Bratislavy

Košice prehrali v prípravnom zápase so Slovanom Bratislava 1:3
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

HC Košice - HC Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

Góly: 58. Bartánus (Drgoň, Jánošík) - 35. Bližňák (Bartovič, Štajnoch), 38. Mojžíš (Ölvecký, White), 39. Foster (Nagy, Netík)

Rozhodovali: Jura - M. Korba, Rovenský, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Bartovič (Sl.) 5 min. trest v hre, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov (vypredané).

Zostavy:

HC Košice: Melicherčík - Cebák, Jánošík, Černák, Phillip, Drgoň, Klouček, Chovan, Šeda - Hrnka, Zagrapan, Bartánus - Spilar, Jenčík, Pašek - Bicek, Kolena, Bartoš - Stupka, Češík, Sojčík

HC Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Sersen, Foster, Sigalet, Brejčák, Mihálik, od 21. min. Mojžíš - Bartovič, Bližňák, Vondrka - Murley, Nedorost, Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - Ölvecký, Surový, White, od 41. L. Hudáček

Vypredané tribúny košickej Steel arény čakali na prvú vážnejšiu streleckú príležitosť do 5. minúty. Nagy našiel dobrou prihrávkou Murleyho, ale ten domáceho brankára Melicherčíka zblízka neprekonal. O štyri minúty neskôr minula strela Tičara bránku Košičanov. Extraligový majster sa k slovu dostal v 10. minúte počas presilovej hry. Janus si však s pokusmi Jenčíka poradil a úspešný bol aj o dve minúty neskôr proti Češíkovej strele. V 14. minúte sa obranca Mihálik ocitol osamotený pred Melicherčíkom, no nestihol skórovať.

V 21. minúte Bartovič ušiel košickým obrancom, v úniku bol faulovaný, no následné trestné strieľanie nepremenil. Košičania mohli skóre otvoriť v 26. minúte, no pohľadná kombinácia po osi Spilar - Jenčík - Bartoš ku gólu neviedla. V presilovke hostí v 30. minúte ušiel košickým obrancom Nagy, ale jeho únik Melicherčík zmaril. Po odraze puku zmaril Jenčíkovu veľkú šancu Janus. V presilovej hre v 34. minúte Melicherčík vyrazil puk pred nekrytého Bližňáka, ktorý otvoril skóre. "Belasí" v 38. minúte efektne zakombinovali v útočnom pásme a po Ölveckého prihrávke prekvapil Mojžíš brankára Melicherčíka - 0:2. Na 0:3 upravil už o pár sekúnd na to Foster počas signalizovaného trestu.

V tretej tretine sa domáci snažili o skorigovanie výsledku, no brankár Janus zneškodnil viacero šancí Košičanov. V permanencii však bol aj domáci Melicherčík, ktorý v 53. minúte zmaril sľubnú príležitosť Nagya. O tri minúty neskôr neuspel na opačnej strane ani Bartoš. Košičania mali od 56. minúty k dispozícii viac než 100 sekúnd trvajúcu presilovku o dvoch hráčov. Počas nej v 58. minúte znížil Bartánus, ktorý trafil do pravého horného rohu Janusovej bránky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články