Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Slovanistov dnes preverí súper z Kazachstanu

BRATISLAVA – Slovanisti dnes nastúpia proti kazašskému klubu Barys Astana. Barys pricestoval do Bratislavy povzbudený poslednou výhrou nad Medveščakom Záhreb 5:4.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Slovan Bratislava – Barys Astana

Barys Astana vznikol v roku 1999. Sezóna 2008/09 bola pre klub prelomovou, zapojil sa do premiérového ročníka KHL. Po sezóne 2011/2012 sa vedenie rozhodlo viac stavať na reprezentantoch Kazachstanu. V tíme ostali len dvaja legionári Nigel Dawes (212 zápasov v NHL) a Brandon Bochenski (156 zápasov v NHL). Najproduktívnejší hráč v histórii Barysu je Kevin Dallman, ktorý má na svojom konte 287 bodov v 368 zápasoch.

Prečítajte si aj: VIDEO Slovenskí draci sa predviedli: Bakoš s Marcinkom prispeli k debaklu Jokeritu piatimi bodmi

V tabuľke Východnej konferencie im patrí šiesta priečka so ziskom 71 bodov. Obranu Barysu vystužil pred sezónou Cam Barker. Kanadský hokejista zamieril do Astany práve zo Slovana po sezóne, v ktorej sa stal vôbec najproduktívnejším obrancom celej súťaže. V drese nového zamestnávateľa má 15 bodov, lepší je len spomínaný Dallman, ktorý ich ma 23. Jasnou jednotkou v bránke je Švéd Henrik Karlsson, po 39 odchytaných zápasoch má úspešnosť 91,8% zákrokov.

Najproduktívnejší hráč v histórii Barysu Kevin Dallman

ABSENCIE:

HC Slovan Bratislava: Nedorost, Ďaloga, Viedenský, Meszároš, Smoleňák

Barys Astana: V. Markelov

Tipujeme neprehru Slovana v riadnom hracom čase v kurze 1.51

Posledný zápas

HC Slovan Bratislava – Avtomobilist Jekaterinburg 3:2pp (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Nešťastný prvý gól, nevyužité šance v dvoch tretinách a v tej tretej veľký tlak domácich korunovaný dvoma gólmi, no najmä odsúdeniahodným zákrokom hosťujúceho Golyševa na Nedorosta. V priebehu predĺženia ďalší faul, ktorého výsledkom je zlomená ruka Ďalogu a nakoniec víťazný gól Taffea. Aj takto by sa dal opísať posledný zápas Slovana. Napriek tomu ho zvládli a do tabuľky si pripísali ďalšie dva body.

VYROVNANÉ! @kchipchura pol minúty pred koncom skóruje v presilovej hre, s odvolaným brankárom!

Fotka uverejnená používateľom HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, instagram.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články