Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Halák bol pred prvým zápasom na farme mimoriadne stručný: Na diaľku ho povzbudil aj Staňa

AHL
BRIDGEPORT - Jaroslav Halák sa po preradení na farmu zapojil do tréningového procesu Bridgeportu Sound Tigers a novinárom po prvom tréningu veľa neprezradil.
Zdroj: thescore.com, twitter.com/TheSoundTigers
Zdieľajte:

Nečakaný odchod z NHL nechcel veľmi rozoberať. "Túto tému by som radšej nechal tak, nebudem poskytovať komentáre k ničomu podobnému. Teraz som tu a budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony. S mojou hrou som spokojný a verím si. Do konca základnej časti ostáva ešte veľa zápasov a chcem si zachytať v play off."

Prečítajte si aj: Za necelé dve eurá takmer štyritisíc: Skvelé tikety tipérov poriadne zarábali!

Tréner Sound Tigers Brent Thompson je z nečakanej posily nadšený. "Vyžaruje z neho profesionalita a u nás má šancu si zachytať dosýtosti, čo by mu mohlo pomôcť v návrate do NHL." Halák sa do AHL vracia po deviatich rokoch, naposledy tu odchytal zápas v roku 2008.

K Halákovi sa vyjadril aj Rastislav Staňa, ktorý v drese Washingtonu Capitals ako prvý slovenský gólman histórie okúsil chuť výhry. V NHL však odchytal iba 6 zápasov. Napriek tomu zákulisie profiligy pozná viac ako dobre.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Dnes nastúpi Slovan proti nováčikovi KHL, podarí sa mu exotický tím poraziť?

Staňa si myslí, že Halákove šance na návrat ešte nie sú stratené. "Je to hlavne veľký biznis a nie vždy záleží od výkonov. Na Jara su kladené vysoké nároky vzhľadom k tomu, že z trojice brankárov má najvyššiu zmluvu. Možno je to pre neho vykúpenie. Ak po ňom siahne lepší tím ako Islanders, bude to preňho nová šanca," povedal Staňa pre sme.sk.

Halák má za sebou premiéru v drese Bridgeportu Sound Tigers, slovenský brankár predviedol 30 úspešných zákrokov, ale jeho tím prehral v noci na štvrtok na ľade Springfieldu Thunderbirds 2:3 po samostatných nájazdoch. V rozstrele Haláka prekonali dvaja zo šiestich exekútorov.

Duel so Springieldom bol jeho prvým v AHL od 24. februára 2008, keď si obliekal dres Hamiltonu Bulldogs, rezervného tímu Montrealu Canadiens. Halák dlho držal svoje mužstvo v hre o víťazstvo, v riadnom hracom čase a predĺžení mal 93,8-percentnú úspešnosť zákrokov, no v nájazdoch ťahal Bridgeport za kratší koniec. Rozhodujúci nájazd premenil v šiestej sérii Tim Bozon. Halákovmu tímu patrí po tretej prehre za sebou aktuálne piate miesto v Atlantickej divízii a siedme vo Východnej konferencii AHL.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, sme.sk, ctpost.com, twitter.com/TheSoundTigers

Diskusia

Podobné články