Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dudáš si Spengler Cup užil, sledovať ho však nezvykne: "Každý zápas tam bol sviatkom"

DAVOS - Český obranca momentálne v službách HC Košice Martin Dudáš si tiež vyskúšal pôsobenie na Spengler Cupe. Hovoril o tom pre náš portál.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

29-ročný rodák z Ostravy bol jeho súčasťou v sezóne 2013/14, kedy štartoval ako hráč tímu HC Vítkovice. Nastúpil na všetky tri stretnutia, ktoré klub odohral: "Je to naozaj výnimočný turnaj a Davos krásne mesto, ktoré žije hokejom. Som veľmi rád, že som sa tak prestížnej udalosti mohol zúčastniť," povedal Dudáš pre hokejovysvet.sk.

Vítkovice vtedy tesne prehrali s Kanadou, potom s Davosom a vo štvrťfinále až po predĺžení nešťastne podľahli i ruskému gigantovi CSKA Moskva: "Sem-tam si zaspomínam, ale tie výsledky si už natoľko nepamätám. Tento turnaj je však perfektná príležitosť pre každého hokejistu zahrať si na vysokej úrovni."

"Každý zápas bol hokejovým sviatkom."

Z pohodlia obývačky si však zápasy vo švajčiarskom Davose vychutnávať nezvykne. Tento rok by to však mal ešte ťažšie, nakoľko za šesť dní trvania turnaja má slovenská Tipsport liga na pláne až tri kolá: "V televízii ho nejako nesledujem, pretože ma to až tak nebaví. Skôr sa snažím relaxovať a venovať sa rodine," ozrejmil skúsený zadák.

Kto tento rok vyhrá jednoznačne povedať nevie, ale za favorita považuje žlto-modrých: "Ako vždy ním určite bude domáci HC Davos, ktorý má tiež vynikajúcu fanúšikovskú základňu," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články