Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Druhý deň na Spengler Cupe: Taktické šachy v úvode, slovenské góly a skvelé derby

DAVOS - Čo sa dialo v druhom hracom dni na Spengler Cupe 2016?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Súboj, ktorý zvykne v Davose vzbudzovať najväčšiu pozornosť prišiel hneď v druhý deň. Dva najúspešnejšie tímy sa znova postavili proti sebe. Do vedenia poslal domácich veterán Ledin, ale do prvej sirény vyrovnal Raymond. V druhej tretine padol iba jeden gól, o ktorý sa v oslabení postaral Kanaďan Emmerton.

Súboj mal vysoké nasadenie hráčov na oboch stranách a vyrovnaný priebeh. Veľa šancí a vylúčení priebeh ovplyvnili, ale určite v dobrom. Daniel Rahimi v tretej tretine strelil svoj prvý gól od príchodu do Davosu, ale už o 95 sekúnd opäť vrátil Kanade vedenie v presilovke strelou švihom Micfliker a Ebbett dokonca zvýšil už na 4:2.

Skúsený útočník Per Ledin však päť minút pred koncom opäť upravil na rozdiel jediného gólu a tak záver sľuboval drámu. Vládli mu skôr emócie a hlavne Davosania, ktorí mali hrať, sa nechávali vyľučovať ešte viac a tak si "javorový list" tri body nechal pre seba.

HC Davos 3:4 Kanada (1:1, 0:1, 2:2)

Góly: 12. Ledin, 46. Rahimi, 56. Ledin (M. Wieser) – 17. Raymond (Ch. Genoway, Jeffrey), 28. Emmerton, 47. Micflikier (Gormley), 53. Ebbett (Ch. Genoway)

HC Davos: Senn (Nyffeler) – Kindschi, Du Bois, Forster, Heldner, Schneeberger, Paschoud, Forrer, Rahimi – Ambühl, Sciaroni, Walser – Ledin, M. Wieser, Shore – Hall, D. Wieser, Simion – Kousal, Ruutu, Egli

Kanada: Fucale (MacIntyre) – Gormley, Noreau, Ch. Genoway, Heshka, Parlett, Morrisonn, Flood – Micflikier, Pouliot, DiDomenico – Ebbett, Raymond, McIntyre – Campbell, Emmerton, Sheppard – Co. Genoway, Jeffrey, Spaling – Paré

Aj s päticou Slovákov sa český účastník z Hradca Králové postavil Avtomobilistu Jekaterinburg. Tesné víťazstvo 4:3 sa zrodilo po zaujímavom priebehu.

Až o tri góly sa postarali Slováci. Roman Kukumberg poslal Mountfield prvýkrát do vedenia (2:1) v 25.minúte, ale na 3:2 pre ruský tím otočil delovkou do šatne Michal Čajkovský. Slovesnký útočník však druhým presným zásahom v zápase vyrovnal a následne Jarušek strelil víťazný presný zásah.

V bráne víťaza stál Patrik Rybár, ktorý si odniesol cenu pre najlepšieho hráča svojho tímu v zápase.

HK Mountfield Hradec Králové 4:3 Avtomobilist Jekaterinburg (1:1, 1:2, 2:0)

Góly: 5. Jarůšek (Dej), 25. Kukumberg (Gregorc, Bednář), 53. Kukumberg (Pavlas), 56. Jarůšek (Džerinš) – 1. Moňa (Timašov), 38. Golyšev (Torčeňuk), 40. Čajkovský (Alexej Vasilevskij)

Hradec Králové: Rybár (Kacetl) – Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Newton, Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas – Šimánek, Džerinš, Červený – Kukumberg, Bednář, Dej – Dragoun, Picard, Jarůšek – Monnet, Köhler, Lhoták

Jekaterinburg: Sochatskij (Ustinskij) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Ščitov, Megalinskij, Timašov, Turbin, Kivistö, Žuravľov – Tičar, Čistov, Buchtele – Simakov, Golyšev, Gubin – Torčeňuk, Česalin, Moňa – K. Volkov, Mingalejev, Ivašov

Program tretieho dňa (28.december):

15:05 HK Mountfield Hradec Králové - HC Lugano

20:15 HC Davos - Dinamo Minsk

Najlepšia zostava druhého dňa: Patrik Rybár (Hradec Králové) - Maxim Noreau, Chay Genoway (obaja Kanada) - Per Ledin (HC Davos), Mason Raymond (Kanada), Richard Jarůšek (Hradec Králové)

Kanadské bodovanie po druhom dni:

1. Ebbett, Raymond 2+1

2. Materukhin, Komarov 1+2

3. Ch. Genoway 0+3

4. Jarůšek, Kukumberg, Kovyrshin, Noreau, Micfliker, Ledin 2+0

Tabuľka skupiny Torriani:

1. HC Lugano 3 body, 1 zápas

2. Hradec Králové 3 body, 1 zápas

3. Jekaterinburg 0 bodov, 2 zápasy

Tabuľka skupiny Cattini:

1. Dinamo Minsk 3 body, 1 zápas

2. Kanada 3 body, 2 zápasy

3. Davos 0 bodov, 1 zápas

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, onlajny.eu, spenglercup.ch

Diskusia

Podobné články