Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: HC Dinamo Minsk

DAVOS - 90.ročník Spengler Cupu štartuje presne 26.decembra 2016 o 15:00. My vám dovtedy predstavíme všetkých šesť účastníkov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Dinamo Minsk

Veľmi zaujímavý klub a rovnako sa dá nazvať aj súpiska tohto celku, ktorú tvoria hlavne domáci hráči doplnení o známe mená spoza mora aj Švédska a Česka. V bráne naturalizovaného Bielorusa Lalandeho vytlačil Ben Scrivens, ktorý prišiel z NHL.

Obranu riadi Marc-André Gragnani, smerom dopredu hviezdi hlavne najproduktívnejší hráč Matt Ellison, ale zaujmú aj Rob Klinkhammer, Sergej Kostitsyn alebo Alexander Kitarov.

Súčasťou KHL je Dinamo od roku 2008. Hrá v jednej z najmodernejších hál na svete, kde sa odohrávali aj MS 2014. Jediná účasť celku na Spengler Cupe bola v roku 2009, kedy prišlo hneď víťazstvo. V tíme boli napríklad fínsky hráči Ossi Väänänen a Ville Peltonen, ale aj súčasný šéf Tipsport ligy Richard Lintner.

Klub tesne pred Vianocami pustil na sever Európy obrancu Bailena a útočníka Lingleta. Prišiel však Švéd Pettersson.

Hviezda: Matt Ellison

Už 33-ročný kanadský útočník brázdi európske klziská od roku 2008 a takmer celé toto obdobie patril do KHL. V bieloruskom celku hrá už tretí rok a drží si slušný priemer takmer bod na zápas. Na Spengler Cupe to bude jeho druhá účasť, minulý ročník odohral za Kanadu. Na konte má aj 43 zápasov v NHL za Chicago a Philadelphiu.

Tréner: Craig Woodcroft

Málo známe meno. Súčasný kouč ako hráč príliš nežiaril. Po pôsobeniach v nižších zámorských súťažiach sa presunul do Európy, kde nastupoval v Nemecku, Fínsku či Švédsku. Ako kouč začal v roku 2014. V nemeckom celku Adler Mannheim robil najskôr asistenta, od februáru tohto roku hlavného trénera. Vykonával aj pozíciu asistenta pri národnom tíme Bieloruska.

Oplatí sa sledovať: Rob Klinkhammer

30-ročný nikdy nedraftovaný hráč sa rozhodol pre svoje prvý európsky angažmán. Celú svoju doterajšiu seniorskú kariéru prakticky pendloval medzi AHL a NHL. V najlepšej lige sveta odohral od svojho debutu v roku 2010 necelých dvesto duelov. Obliekal dresy Chicaga, Ottawy, Phoenixu/Arizony, Pittsburghu a Edmontonu.

Nominácia:

Brankári: Ben Scrivens, Kevin Lalande, Mikhail Karnaukhov

Obrancovia: Marc-André Gragnani, Kristian Khenkel, Pavel Kazakevič, Dmitrij Korobov, Evgenij Lisovets, Nikita Mitskevič, Ilja Šinkevič, Dmitrij Znakharenko, Kiril Gotovets

Útočníci: Dmitrij Ambrozheichik, Sergej Drozd, Matt Ellison, Artur Gavrus, Nikita Komarov, Danila Karaban, Sergej Kostitsyn, Evgeny Kovyrshin, Alexander Kitarov, Rob Klinkhammer, Alexander Kulakov, Stanislav Lopachuk, Alexander Materukhin, Alexander Pavlovič, Andrei Stas, Andrei Stepanov, Arťom Volkov

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcd.ch, eliteprospects.com, spenglercup.ch, twitter.com, swisshockeynews.com, hockeycanada.ca

Diskusia

Podobné články