Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Návrat do Davosu vo veľkom štýle, český kapitán Mountfieldu chce prekvapiť

DAVOS – Dnes už 40-ročný český útočníka Jaroslav Bednář vyhral švajčiarsku NLA dvakrát. V roku 2011 s HC Davos a 2013 s SC Bern. Teraz sa do tejto krajiny vráti a ako kapitán bude viesť do boja svoj HK Mountfield Hradec Králové.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Práve on je jedným z dôkazov, že vek je iba číslo. Okrúhle narodeniny oslávil 10.novembra a to znamená, že je o deň starší ako Jaroslav Hlinka, ktorý na Spengler Cupe hral za Kloten a takmer rok mladší než zlínsky Jiří Marušak. Títo traja, zhodou okolností Česi, sú najstarší kapitáni, ktorí kedy na Spengler Cupe nastúpili.

Bednář sa narodil v Prahe a už odmalička ukazoval známky obrovskej kvality. Jeho talent, úžasná palicová technika, prehľad v hre a skvelá strela mu vyniesli úspech na medzinárodnej scéne a predstavil sa aj v NHL. Skutočnosť, že stále dokáže zbierať takmer gól na jeden zápas v českej Extralige je neklamným znakom toho, že stále má čo ponúknuť.

Nie je divu, že počas jeho jedinej sezóny v Davose ho hlavný kouč Arno del Curto považoval za najlepšieho legionára celej NLA a prirovnával k Joeovi Thorthonovi. Tým sa však nikdy nestal a to hlavne kvôli jeho slabšej ochote brániť a veľkej hravosti.

Jaroslav Bednář sa vracia do Švajčiarska ako líder Hradcu Králové. V životopise má okrem spomínaných aj pôsobenia v KHL či Fínsku. Na Majstrovstvách sveta získal striebro, tituly má so Slaviou Praha aj Avangardom Omsk.

Počas ročného pôsobenia v Davose sa stal najlepším strelcom súťaže a taktiež vyhral ligový titul. Následne prestúpil do Lugana, kde bol všetkým trénermi a kapitánmi zvolený do All-Stars tímu. Následne si v krajine čokolády a hodiniek vyskúšal aj pôsobenie v Berne. Celkovo počas účinkovania v NLA nastúpil na 136 stretnutí, strelil 52 gólov a pridal 91 asistencií - úžasný počin.

Teraz má šancu ešte zvýšiť počet trofejí v zbierke o tú zo Spengler Cupu. Pravdepodobne to bude jeho posledná šanca. Alebo možno nie?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: spenglercup.ch

Diskusia

Podobné články