Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martin začal prípravu, bude kvalitnejšia ako pred rokom

Hokejisti MHC Mountfield Martin v piatok prvýkrát vykorčuľovali na ľad pred štartom novej extraligovej sezóny.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Do prípravy mužstva z Turca sa zapojilo päť formácií, z kádra chýbali iba Andrej Novotný, ktorý si doliečuje dvakrát zašívanú achilovku, a dlhodobo zranený Michal Beran.

Z nových posíl trénovali s tímom Marek Kolba, Tibor Varga, Ľubomír Huraľ, Tomáš Klíma i Oliver Jokeľ. Na skúšku do tímu príde aj Jozef Sládok, ktorý si ale vybavuje ešte niektoré záležitosti a ku kolektívu sa pripojí začiatkom augusta. "Máme k dispozícii široký káder, trénujeme s piatimi pätorkami. Mrzí ma, že nemôžeme zatiaľ počítať s Andym Novotným, ale nedá sa nič robiť. Trénovať sa bude i počas soboty a nedele," povedal pre TASR tréner MHC Daniel Babka.

Spoločnú prípravu na nový ročník odštartovali martinskí hokejisti už v pondelok. Počas prvých dní si tréneri otestovali najmä silu a kondíciu svojich zverencov, ktorí podstúpili niekoľko testov. Potom zamierili do Tatier, kde v rámci krátkeho sústredenia absolvovali aj dve túry. "Chalanov sme si počas prvých dvoch dní otestovali. Prišiel čas aj na spoločnú debatu, bližšie sme sa zoznámili s novými hráčmi a rozobrali sme si, čo od nich budeme v nadchádzajúcej sezóne očakávať. Prešli sme si celý herný systém i jednotlivé úlohy hráčov. Teraz nás čaká dvojtýždňový hrubý objemový cyklus," prezradil Babka.

V príprave preveria hráčov Martina viacerí kvalitní súperi. Stretnú sa nielen so slovenskými extraligistami, ale i s majstrom Kazachstanu a aj tímami z českej extraligy. "Oproti minulej sezóne nás čakajú v príprave oveľa kvalitnejší súperi. Vyhovuje nám to, je totiž dôležité, aby si hráči už od začiatku zvykli na vysoké tempo. Určite nám príde vhod aj vynikajúco obsadený domáci turnaj. V stretnutiach sa zameriame na zapracovávanie nových posíl do zostavy. Zloženie jednotlivých formácií už nosím v hlave, no až samotné zápasy preveria moju predstavu. Čaká nás asi mesiac hľadania optimálnej zostavy," dodal Babka.

Martin v uplynulom extraligovom ročníku postúpil do play off, kde v 1. kole podľahol neskoršiemu majstrovi z Košíc. Práve "oceliari" budú 1. augusta jeho úvodným súperom v základnej časti sezóny 2014/2015.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články