Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jeden gól je málo, zhodujú sa Slovanisti

Po utrápenej výhre nad Jokeritom a ziskom bodu s Rigou nestačili Slovanisti na Dinamo Minsk. Z trojzápasového domáceho tripu belasí získali len štyri body. Všetci jeho súperi sú priami konkurenti v boji o play-off, cesta do vyraďovacej fázy je tak po týchto troch zápasoch opäť o niečo ťažšia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V zápase s Dinamom Minsk prehrávali domáci len o jeden gól, v poslednej tretine hrali pritom až osem minút v početnej výhode. Ani v jednom prípade sa im však nepodarilo skórovať. „Nejdú nám presilovky, na konci sme mali štyri a nevyužili sme ani jednu. Súpera zatlačíme, no nedarí sa nám dať druhý gól, s jedným gólom sa ťažko vyhráva, keď dostanete dva,“ zhodnotil po zápase Ivan Švarný.

Tri domáce zápasy, sto osemdesiatpäť odohratých minút a len štyri strelené góly, z čoho dali všetky góly členovia prvej formácie. Po jednom Chipchura, Taffe, Cheechoo a Smoleňák. „Nedávame góly a keď nejaký dáme, tak sa na neho narobíme. Odohrali sme tridsať zápasov a za ten čas sme si nevypracovali situácie dva na jedného alebo traja na dvoch... Natrápime sa na ten gól, bohužiaľ. Brankári nás držia v hre a my to nedokážeme využiť, to už je frustrácia,“ povedal strelec jedného z gólov Radek Smoleňák.

Všetci súperi Slovana nepatrili do kategórie tých najťažších a tak sa opäť potvrdilo, že proti silným súperom podajú zverenci Miloša Říhu lepší výkon. Proti priamym konkurentom v boji o play-off však body strácajú. „Musíme hrať s každým súperom, ktorý príde, a snažiť sa ho poraziť. Ťažko sa hľadajú slová, je to druhý zápas, v ktorom sme dali len jeden gól. V domácom prostredí ich musíme dávať viac,“ povedal Švarný, ktorého doplnil Smoleňák. „Každý zápas je dôležitý, či už je to proti Petrohradu, Lade alebo hocikomu. Už sa to však bude ťažko doháňať.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články