Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nový rýchlik Slovana Valský sa bude snažiť zlomiť streleckú smolu

HC Slovan Bratislava sa medzi dvomi tripmi zastavil na jeden zápas do domáceho prostredia, v ktorom porazil Medveščak Záhreb po samostatných nájazdoch. Na víťazstve nad tradičným rivalom sa agilným výkonom a asistenciu podieľal Jakub Valský.
Zdroj: hcslovan.sk
Zdieľajte:

Český útočník mal leví podiel na presnom zásahu Mareka Viedenského. „Podarilo sa mi vypichnúť puk a skúsil som ho zatiahnuť do rohu, kde boli proti mne dvaja hráči. Na odrazený puk si nakorčuľoval "Vieďo" (Marek Viedenský, pozn. red.) a zavesil ho do brány,“ opísal Valský situáciu pred gólom na 2:0, ktorý Slovan dosiahol v oslabení.

Belasí mali súboj s chorvátskym protivníkom rozohratí veľmi dobre. Viedli 2:0 a zdalo sa, že zápas majú pevne vo svojej moci. Po vylúčení brankára Barryho Brusta sa však Medveščak vrátil do hry. „Prvú tretinu sme ich nepustili k ničomu. Od polky druhej tretiny sme ich pustili späť do hry zbytočnými chybami, vylúčením sme ich dostali do zápasu a mali sme to omnoho ťažšie,“ zhodnotil duel český hokejista, ktorý si pochvaľuje spoluprácu s Václavom Nedorostom a Žigom Jegličom v prvej útočnej lajne. „S chlapcami nám to celkom ide. Vo finále je však jedno, s kým hrám, pretože na každom poste je jasne daná úloha, ktorú má hráč plniť. To, že hrávam s Vencom a Žigom je príjemný bonus, sú to super hráči.“

Jakub Valský prišiel do Slovana s vizitkou 20-gólového strelca z poslednej sezóny českej extraligy. V drese s orlom na hrudi zatiaľ zaznamenal jediný presný zásah, hoci snahu skórovať mu rozhodne nemožno uprieť. „V zápase s Medveščakom som do toho "chodil po hlave", ale stále mi to tam nechce padnúť. Budem v tom pokračovať, nejako sa to zlomiť musí,“ povedal 28-ročný Valský. Odchovanec Kladna mal ku gólu najbližšie v druhej tretine po peknej individuálnej akcii. „Vedel som, že sa nedostanem do zakončenia, tak som skúsil obkorčuľovať bránu a zasunúť puk k žŕdke, no bol som pomalší ako brankár. Už som si myslel, že mi to vyjde, ale gólman tam stačil dať nohu.“

Od vstupu bratislavského mužstva do Kontinentálnej hokejovej ligy až po koniec minulej sezóny vnášal rýchlosť do hry Slovana Milan Bartovič. Skúsený útočník sa po štvorročnej anabáze v Bratislave vrátil do českého Liberca, odkiaľ opačným smerom putoval práve Valský. Ten je typologicky veľmi podobným hráčom ako bývalý kapitán belasých. „Trošku sa to hovorí. Mám svoju hru založenú na nohách a na rýchlosti, rovnako ako Milan, takže zrejme v našej hre budú nejaké podobnosti,“ skonštatoval Valský na margo prirovnania k Milanovi Bartovičovi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články