Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nesmierne vyrovnané stretnutia, ale sme blízko, tvrdí Phil Kessel

NHL
Pittsburgh má Stanleyho pohár na dosah, hráči a tréneri povedali po 4. zápase pár slov.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Vo štvrtom zápase finále play off NHL vyhrali v noci na utorok na ľade San Jose Sharks 3:1 a rovnakým pomerom vedú aj celú sériu.


Sumár a VIDEO zo zápasu nájdete v článku tu:

Už iba jedna výhra: Pittsburgh môže vyhrať pohár doma!


Prvýkrát vo finálovej sérii tak nevyhral domáci tím. Penguins dosiahli 15. víťazstvo v tohtoročných vyraďovacích bojoch a sú tak blízučko k zisku vytúženého Stanley Cupu, svojho prvého od roku 2009. V noci na piatok môžu prvýkrát v histórii zdvihnúť slávny pohár nad hlavy v domácej hale.

Všetky tri doterajšie tituly totiž získali "tučniaci" na ľade svojho finálového protivníka - v roku 1991 na štadióne Minnesoty North Stars, 1992 na ľade Chicaga Blackhawks a 2009 v aréne Detroitu Red Wings.

Hlasy po zápase (zdroj: nhl.com, tsn.ca):

Peter DeBoer, tréner San Jose: "Opäť sme inkasovali ako prví, to vždy naruší váš herný systém. Nič však nie je stratené. V našej šatni nie je ani náznak kapitulácie. Sme štatisticky najlepší tím na klziskách súperov. Ideme do Pittsburghu, kde sa chceme predviesť v čo najlepšom svetle a vrátiť sa sem na šiesty zápas. Pokiaľ nevyhráte štyrikrát, nie je séria rozhodnutá."

Sidney Crosby, kapitán Pittsburghu: "V úvode sme odviedli dobrú robotu, no bol to celkovo ťažký zápas. V prvej polovici sme si vytvorili kopec šancí, stúplo nám sebavedomie. Phil (Kessel, pozn. redaktora) a Geno (Malkin, pozn. redaktora) sa postarali o dôležitý druhý gól. Za stavu 2:0 sme sa trochu stiahli dozadu, snažili sa iba udržať skóre a súper nás vtedy poriadne zamkol. Musíme pokračovať v doterajšej práci. Samozrejme, vieme, čo je v hre, no nemôžeme meniť na našom výkone jedinú vec. Ak budeme pokračovať v nastolenom trende, výsledok sa sám dostaví."

Phil Kessel, útočník Pittsburghu a autor dvoch gólových asistencií: "Pri našom druhom góle som sa snažil dostať puk na zadnú žŕdku a dúfal som, že to (Malkina) trafí. Našťastie, padlo to dnu. San Jose má skvelý tím, takže v piatom zápase budeme musieť vydať maximum, ak chceme uspieť. Zatiaľ sú to nesmierne vyrovnané stretnutia. Sme blízko od naplnenia našich snov, iba víťazstvo nás delí od toho, aby sme dosiahli niečo výnimočné. Musíme predviesť na domácom ľade svoj najlepší hokej."

Ian Cole, obranca Pittsburghu a autor prvého gólu hostí: "Minulý rok som sa nemusel ani veľmi snažiť a dal som päť gólov. Tento rok mi to v play off dlho nechcelo padať, triafal som žŕdky a spaľoval šance. Je veľmi pekné dosiahnuť prvý gól, našetril som si ho na dôležitý moment."

Mike Sullivan, tréner Pittsburghu: "Phil (Kessel) je vo fantastickej forme, páčil sa mi nie iba dnes, ale počas celej play off. Je neuveriteľne sústredený, aby nám pomohol k víťazstvám. Aj Malkin je dôležitou súčasťou nášho mužstva, má veľký podiel na úspechoch v tohtoročnej play off. Som rád, že sa konečne presadil. Hral výborne, nielen preto, že sa zapísal do streleckej listiny. No veľmi dobre viem, že dokáže svoju hru dostať na ešte vyšší level a pomôcť nám ešte výraznejšie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články