Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Už iba jedna výhra: Pittsburgh môže vyhrať pohár doma!

NHL
Hokejistov Pittsburghu Penguins delí už iba jedno víťazstvo od zisku Stanleyho pohára. Vo štvrtom zápase finále play off NHL vyhrali v noci na utorok na ľade San Jose Sharks 3:1 a rovnakým pomerom vedú aj celú sériu.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Oporou "tučniakov" bol brankár Matt Murray, ktorý chytil 23 striel domácich. Konečne zabral aj elitný ruský center Jevgenij Malkin, ktorý asistoval pri presnom zásahu Iana Colea a strelil druhý, víťazný gól hostí. Dva body za asistencie si pripísal Phil Kessel.

Piaty duel série, v ktorom môžu Penguins rozhodnúť o zisku svojho štvrtého titulu, je na programe v Pittsburghu v noci na piatok o 2.00 SELČ.


Vyjadrenia hráčov a trénerov nájdete v článku tu:

Nesmierne vyrovnané stretnutia, ale sme blízko, tvrdí Phil Kessel


SAN JOSE SHARKS - PITTSBURGH PENGUINS 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly:49. Karlsson (Tierney, Dillon) - 8. Cole (Kessel, Malkin), 23. Malkin (Kessel, Letang), 58. Fehr (Hagelin, Määttä)

Rozhodovali: McCauley, Sutherland - Murphy, Racicot, vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 24:20, 17.562 divákov.

1. tretina

Začiatok duelu priniesol obojstranne opatrný hokej, domáci zvolili fyzický štýl hry, s ktorým sa ale Penguins bez problémov vyrovnali a v úvode mali oveľa nebezpečnejšie ofenzívne výpady. V 7. min. ešte brankár Jones podržal "žralokov" pri šanci Dumoulina, ale o minútu neskôr už kapituloval. Kessel potiahol útočnú akciu, z uhla vystrelil, Jones vyrazil puk priamo na hokejku Colea, na ktorého domáca obrana úplne zabudla, a 27-ročný obranca trafil odkrytú časť bránky.

2. tretina

Penguins pokračovali v aktivite aj v druhom dejstve, v 23. min. putoval na trestnú lavicu Karlsson za nedovolené bránenie a hostia svoju druhú početnú výhodu už využili. Po niekoľkonásobnej výmene puku našiel Kessel od ľavého kruhu milimetrovým krížnym pasom pri zadnej žŕdke nekrytého Malkina, ktorému stačilo nastaviť do dráhy puku čepeľ hokejky - 0:2. Kessel mohol pridať k dvom asistenciám aj gól, jeho strelu zápästím však Jones kryl.

3. tretina

Tretia tretina priniesla najlepší hokej. V 49. min. sa domáci dočkali, po strele Dillona a zadovke Tierneyho strelil kontaktný gól Karlsson, ktorý z medzikružia namieril presne popod Murrayho lapačku - 1:2. Dve minúty pred koncom Määttä vybojoval puk pre Hagelina, ktorý od mantinelu vyslal do šance Fehra a hráč zo štvrtého útoku zacielil presne do horných poschodí Jonesovej bránky, čím stanovil konečný rezultát.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články