Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO V šlágri kola úspešná Bystrica, Košice vyhrali v Žiline

V 46. týždni bolo na programe 19. kolo Tipsport extraligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 9. Boltun (Šoltés, Deyl), 48. Lelkeš (Bortňák, Jenčík), 52. Lapšanský (Hrnka, Bartoš).

Rozhodovali: T. Orolin – Gajan, Smrek, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 632 divákov

MsHK DOXXbet Žilina

Tomek – Zaťko, D. Brejčák, Homér, Novotný, Grman, Kurali, Makovský, Niník – Richard Huna, Róbert Huna, Drevenák – Konečný, Valášek, Stupka – Nemček, Kolena, Schroner – Rogoň, Rehák, E. Švec

HC Košice

Halász – Cebák, Dudáš, Deyl, Matúš Chovan, Pavúk, Šedivý, Macejko, Hričina – Lapšanský, Lelkeš, Bartoš – Bicek, Suja, Bartánus – Šoltés, Češík, Boltun – Jenčík, Hrnka, Bortňák

Žilinčania nastúpili na zápas s viacerými zmenami v zostave a v ich súhre to bolo v úvode cítiť. Už v 2. minúte mali výhodu presilovky, ale nedokázali v nej ani ohroziť Halásza. Prvý svetlý okamih v zápase prišiel v 9. minúte, a hneď znamenal vedenie hostí, keď Boltun využil veľa priestoru a švihom prestrelil Tomeka. Vlci zatlačili súpera až v závere tretiny, keď hrali druhú presilovku. Na jej konci sa do veľkých šancí dostali Stupka a Valášek, ale ani jednému z nich sa nepodarilo pretlačiť puk za Halásza.

Druhá tretina priniesla veľmi málo hokejovej krásy. Vzruchu pred obomi bránami bolo poskromne a aj tutovky, ktoré mali v 24. minúte Šoltés, v 26. minúte na opačnej strane bratia Hunovci a Drevenák, či na konci tretiny obranca Homér sa gólom neskončili.

Vlci išli namiesto tlaku v úvode tretej časti do takmer dvojminútového oslabenia o dvoch hráčov, ale podarilo sa im ho prežiť bez ujmy. Namiesto toho, aby Košičanov za trest pritlačili, inkasovali v 48. minúte druhý gól, keď mal Lelkeš čas otočiť sa s pukom a namieriť presne. Domáci sa nedokázali hosťom vyrovnať aj kvôli nedisciplinovanosti, zbytočné vylúčenia ich zrážali dolu a v jednom z nich zvýšil na 3:0 pre hostí po peknej individuálnej akcii Lapšanský. Žilinčania nedokázali až do záveru zápasu prekonať Halásza, ktorý si tak udržal už druhé čisté konto v posledných troch dueloch.

HC05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)

Góly: 23. Mikula (Gašpar, Gründling), 29. Lamper (Zigo), 30. Mikula (Handzuš), 60. Mikula (Šmach, Ďatelinka) - 53. Stloukal (Štefanka), 56. Stloukal (Macík, Štefanka)

Rozhodcovia Šír, Úlehla (obaja ČR) - Holienka, Šefčík, vylúčení 6:6, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 2113 divákov.

HC05 iClinic B. Bystrica

Corbeil - Ďatelinka, Sandgren, Jankovič, Šmach, Gründling, Rosandič, Petran - Majdan, Galamboš, Tománek - Loskot, Kytnár, Handlovský - Gašpar, Handzuš, Mikula - Lamper, Zigo, Róth

HK Nitra

Valent - Milam, Kuzma, Podhradský, Ordzovenský, König, Mezei, M. Novák - Laliberté, Blackwater, Slovák - Kutálek, Stümpel, H. Ručkay - Macík, Štefanka, Stloukal - Pupák, Bene, Buček

Po gólových suchotách sa v druhej tretine roztrhlo vrece, no len na jednej strane, za chrbtom nitrianskeho brankára Valenta. Domácim stačilo niečo vyše sedem minút, aby trikrát rozvlnili sieťku. Aj keď sa spoliehali na novú posilu ostrostrelca Romana Tománka, presadili sa iní hráči. Pri prvom úradovali až dva teče po strele Gründlinga od modrej a z gólu sa radoval Mikula. V 29. min trafil excelentne pod žŕdku Lamper a v 30. min opäť Mikula využil presnú nahrávku od Handzuša a samostatný nájazd zakončil s prehľadom blafákom na forhendovú stranu. Nitrania pôsobili v týchto momentoch odovzdane a tréner Stavjaňa sa ich snažil prebrať timeoutom. Čiastočne sa mu to podarilo, no keby v 36. min po faule Podhradského premenil trestné strieľanie Lamper, už by sa hosťom takýto stav rozdýchal len veľmi ťažko. Ani barani sa však neubránili hluchým úsekom hry a v prvej tretine im bolo čo vyčítať. Na bránku strieľali síce častejšie ako súper, no oveľa väčšie šance mali hostia, v 13. min nevyužil dokonalú streleckú parketu Mezei a v 15-tej nedotiahol prečíslenie s Ručkayom do gólu Kutálek. Napriek štyrom gólom mohli Nitrania po dvoch tretinách ďakovať brankárovi Valentovi, že neprehrávali výraznejši. Zaujal najmä jeho zákrok v 25. min, keď bez hokejky sa tak natiahol, že lapačku bravúrne v poslednej chvíli stačil vložiť do strely Kytnára. AJ v drese hostí nastúpila posila, Kanaďan Blackwater sa objavil na centri prvého útoku, no ani on sa výraznejšie nepresadil.

V tretej tretine sa Nitrania len márne usilovali zvrátiť priebeh, no až v 53. min znížili. Stačilo, aby obranca Jankovič nepresne prihral, od modrej vystrelil Štefanka a Stloukal vyrazený puk už poslal do bránky. Šanca na zvrat sa otvorila pri následných dvoch presilovkách, hostia ju však zahrali v tej prvej dosť chaoticky a jedine Kutálek sa dostal k nádejnej strele. Druhá už priniesla v 56. min kontaktný gól opäť z hokejky Stloukala do odkrytej bránky a zrodila sa málokým čakaná dráma. Škoda len, že sa v 56. min nechal vylúčiť Kuzma, potom Slovák a citeľne ubrali z ofenzívy hostí. V presilovke piatich na troch spálil Loskot tutovku po brankárskej paráde Valenta a nasledovalo ďalšie vylúčenie hosťujúceho Macíka, ktorým si definitívne znemožnili možnosť na vyrovnanie. Navyše aj inkasovali do prázdnej bránky 22 sekúnd pred koncom, keď pečať výsledku udelil trojnásobný gólový strelec Mikula.

Hlasy po zápase 11. kola TL B. Bystrica - HK Nitra (4:2)

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Môžeme byť spokojní, 50 minút sme hrali vynikajúco, s tromi gólmi, no individuálnou chybou v tretej tretine sa súper dostal do zápasu. Videli ste sami, ako to dopadlo, no bolo by nespravodlivé, keby sme dnes prehrali, už len za ten 50-minútový výkon."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Po prestávke sme trochu upravili zostavu, hráči si verili, na tréningu vyzerali dobre. Súper v dôraze bol v útočnom pásme lepší, nám nešli presilovky a až v závere zápasu sme sa dvoma gólmi dostali do hry. V samom finále sme sa chybami a vylúčeniami vyšachovali zo záverečného tlaku a domáci zaslúžene zvíťazili."

Ondrej Mikula, strelec troch gólov B. Bystrice: "Nás teší, že sme predbehli v tabuľke práve Nitru. K ničomu sme ju nepustili, škoda len tých dvoch gólov v závere, aj taký je hokej. Štatistiku hetrikov nesledujem, naposledy si spomínam na ten dva roky dozadu ešte ako hráč Trenčína. Dôležité je, že som výkonom pomohol mužstvu, dúfam, že takto budeme aj pokračovať. Mali sme pár hráčov zranených, ďakujem trénerom, že som mal priestor na ľade a možno som si vypýtal aj väčší ice time."

Roman Tománek, nová posila B. Bystrice: "Mesiac som nehral, čo bolo aj vidieť, no chalani potiahli dobrý zápas. Ja som sa snažiť streliť gól, veď kto by nechcel, dnes to nepadlo, treba sa aj zohrať s päťkou."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články