Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčín s novými posilami, lanári aj Petrovického

Obaja hokejisti pôsobili posledné dve sezóny v Piešťanoch, s ktorými sa dvakrát prebojovali do semifinále play off.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Do dresu hokejového extraligistu Dukly Trenčín sa vrátila útočná dvojica Tibor Melichárek, Vladimír Nemec. Pod hradom Matúša Čáka tak získali z avizovaných posíl prvé dve, ktoré majú klubu dopomôcť k návratu do horných poschodí v tabuľke.

Obaja hokejisti pôsobili posledné dve sezóny v Piešťanoch, s ktorými sa dvakrát prebojovali do semifinále play off a v konečnom poradí po uplynulom ročníku obsadili s "havranmi" štvrtú priečku. "Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť ich späť do Trenčína. Je dobré, že chalani prídu odovzdať svoje skúsenosti mladým hráčom, budú určite spokojní aj z toho pohľadu, že budú hrať doma. Minulá sezóna nám ukázala, že mladí hráči potrebujú pri sebe skúsených, stále platí, že nechceme zažiť to, čo v minulom ročníku," uviedol na oficiálnom webe tréner Trenčanov Roman Stantien.

Tridsaťosemročný Melichárek pôsobil naposledy v Dukle v sezóne 2011/2012. V minulosti hájil okrem dresov Trenčína a Piešťan aj farby Sparty Praha či Českých Budějovíc. "V Piešťanoch sa mi skončila zmluva, oslovili ma z Dukly ihneď po jej skončení. V hre bolo aj zotrvanie v Piešťanoch, zvažoval som všetky pre a proti, nakoniec rozhodli aj rodinné dôvody, keďže som v Trenčíne doma," uviedol Melichárek.

Záujem o Petrovického

Vladimír Nemec si oblečie žltočervený dres opäť po šiestich rokoch. Okrem Piešťan pôsobil ešte aj v Žiline či Slovane Bratislava. Spoločne s Melichárkom ich oslovil asistent Branislav Jánoš. "V Trenčíne som vyrastal, po čase som opäť doma a som tak celkom spokojný. Dukla má čo naprávať, to je zrejme aj dôvod, prečo nás angažovali. Treba to dať do trošku iných koľají, aby sa tu hral dobrý hokej, fanúšikovia sa bavili a aby sa urobili lepšie výsledky," dodal Nemec.

V uplynulej sezóne si oblieklo dres Dukly aj kvarteto majstrov sveta z Göteborgu Richard Lintner, Ján Lašák, Rastislav Pavlikovský a Róbert Petrovický. Najviac zápasov odohral práve štvrtý menovaný, ktorý s tímom zakončil sezónu na 9. mieste. O jeho služby je v Trenčíne stále veľký záujem. "S Robom sme sa rozprávali, mal rokovania aj s vedením klubu, určite máme o jeho služby záujem. Táto otázka však zatiaľ ostáva otvorená," uviedol na margo rokovaní Stantien.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články