Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusko bez problémov zdolalo Bielorusov

Ruskí hokejoví reprezentanti rozdrvili vo svojom piatom zápase na MS Bielorusko 7:0 a v tabuľke ostravskej B-skupiny poskočili na priebežné druhé miesto. Na konte majú rovnaký počet bodov ako vedúce USA, ktoré má so zbornou lepší vzájomný zápas.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tím trénera Olega Znaroka konečne predviedol výkon hodný obhajcu titulu. Bielorusi mu vzdorovali iba v prvej tretine, potom favorit zapol na vyššie obrátky a už v polovici zápasu vyhnal po treťom góle z bránky Kevina Lalandea. Triumf bol pre Rusov o to špeciálnejší, že ho dosiahli v deň 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny a víťazstva nad nacizmom.

Zároveň nedovolili, aby Bielorusi výraznejšie odskočili v tabuľke Slovákom, tí na nich strácajú naďalej tri body. Práve zverenci trénera Vladimíra Vůjteka budú v nedeľu o 20.15 h ďalším súperom ruského výberu, ktorý bude chcieť definitívne spečatiť svoj postup do štvrťfinále. Bielorusi potrebujú ešte bodovať, aby si zaistili miestenku do vyraďovacej fázy, ďalšiu šancu budú mať v pondelok o 16.15 h proti Fínsku.

B-skupina (Ostrava)

Bielorusko - Rusko 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)

Góly: 10. Kovaľčuk (Kuľomin, Anisimov), 22. Tarasenko (Anisimov, Medvedev), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 33. Panarin (Šipačov, Mironov), 33. Panarin (Šipačov, Mironov), 43. Širokov (z tr. strieľania), 52. Malkin (Tarasenko, Mozjakin).

Rozhodovali: Stricker (Švajč.), Piechaczek (Nem.) – Dahmen (Švéd.), Fluri (Švajč.), vylúčení: 4:2 na 2 min., navyše A. Kosticyn (Biel.) 10 min za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0.

Bielorusko: Lalande (30. Brikun) – Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovec, Ustinenko – A. Kosticyn, Kaľužnyj, S. Kosticyn – Drozd, Stas, Gavrus – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Demkov, Volkov, Kitarov – Jefimenko

Rusko: Bobrovskij (57. Chudobin) – Jakovlev, Belov, Čudinov, Medvedev, Kulikov, Antipin, Mironov - Dadonov, Šipačov, Panarin - Tarasenko, Anisimov, Kovaľčuk - Mozjakin, Malkin, Kuľomin - Širokov, Tichonov, Plotnikov

Bielorusi predviedli v úvodnej tretine sympatický výkon, ale doplatili na zlú koncovku. Najväčšiu šancu mal v 15. minúte Demkov, ktorý nepremenil trestné strieľanie, keď proti jeho forhendovému blafáku vytasil Bobrovskij ľavý betón. Rusov poslal do vedenia dosiaľ trápiaci sa ostrostrelec Kovaľčuk, ktorý vyriešil rýchle prečíslenie strelou k bližšej žrdi. V druhej časti zapla ruská mašina na plný plyn. Rýchlymi kombináciami trhala súperovu obranu a Lalande čelil jednému nebezpečnému útoku za druhým. Streleckú smolu odklial v 22. minúte Tarasenko, ktorý sa natlačil pred Jevenka a po samostatnej akcii namieril presne k tyčke.

Na 3:0 zvýšil v presilovke po nádhernom krížnom pase Panarina Šipačov a vyhnal Lalandea z bieloruskej bránky. Jeho náhradník Brikun vydržal bez gólu iba tri minúty, bekhendom ho prekonal Panarin. Bielorusi už nedokázali vzdorovať rozbehnutému súperovi a v treťom dejstve inkasovali ďalšie tri kúsky. V 45. minúty sa presadil v presilovke Dadonov, na 6:0 upravil z trestného strieľania Širokov a siedmy zásah pridal Malkin. Rusi tri minúty pred koncom vystriedali brankára, keď namiesto Bobrovského nastúpil Chudobin.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články