Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanada roztrhala Nemcov, naložila im desať gólov

Kanadskí hokejisti vo svojom druhom vystúpení v A-skupine MS deklasovali v pražskej O2 aréne Nemecko 10:0. "Javorové listy" už v 25. minúte viedli 6:0, hetrikom sa blysol Taylor Hall.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kanaďania nastúpia v pondelok o 20.15 h proti domácemu Česku, Nemci si v utorok o 16.15 h zmerajú sily so Švajčiarmi.

A-skupina:

Kanada - Nemecko 10:0 (4:0, 5:0, 1:0)

Góly: 9. Crosby (OReilly), 9. Hall (Eberle, Duchene), 17. Eakin (OReilly), 20. Eakin (Toffoli), 23. Hall (Duchene, Eberle), 25. Ekblad (Giroux, Wiercioch), 28. Giroux (Ennis, Savard), 36. Ennis (Giroux, Hamhuis), 40. Hall (Duchene, Muzzin), 43. Duchene (tr. strieľanie).

Rozhodcovia: KUBUŠ (SR), Olenin (Rus.) - McIntyre (USA), ŠEFČÍK (SR), vylúčení: 3:1 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0.

Kanada: Jones - Hamhuis, Burns, Wiercioch, Savard, Muzzin, Barrie, Ekblad - Spezza, Crosby, MacKinnon - Seguin, Giroux, Ennis - Eberle, Duchene, Hall - Eakin, OReilly, Toffoli - Couturier

Nemecko: Endras (25. Aus den Birken) - Krueger, Müller, Kohl, Goc, Koppchen, Krupp, Daschner - Rieder, Wolf, Hager - Reimer, Ehliz, Pietta - Hospelt, Oppenheimer, Plachta - Kink, Seidenberg, Ullmann

Nemci držali krok so zámorským favoritom iba na začiatku stretnutia. Gólostroj "javorových listov" odštartoval v 9. minúte Sidney Crosby, o 23 sekúnd neskôr zvýšil na 2:0 Taylor Hall. V závere prvej tretiny sa dvakrát presadil Cody Eakin a Nemci vyzerali na uterák. Exhibícia Kanaďanov pokračovala aj v druhom dejstve. Gólmana Dennisa Endrasa vyhnal z bránky v 25. minúte Aaron Ekblad, ktorý upravil na 6:0.

Jeho náhradník Danny Aus den Birken si udržal čisté konto iba tri minúty, keď ho prekonal Claude Giroux. Kanaďania do konca druhej časti hry uštedrili zdecimovanému súperovi ešte dva gólové údery. Ten druhý zaznamenal Hall a skomletizoval tak svoj hetrik. Autorom desiateho presného zásahu favorita v stretnutí bol z trestného strieľania Matt Duchene. Kanaďania už potom duel iba dohrávali a po vysokom víťazstve si do tabuľky A-skupiny pripísali ďalšie tri body.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články