Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Názov Slovan už začína nudiť, v kurze sú Cehlárik a Jaroš

Prinášame vám pravidelnú týždennú rubriku s názvom HOT&NOT, v ktorej rozoberáme len to najzaujímavejšie, čo sa stalo v hokejovej spoločnosti za posledných sedem dní.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Posledné obdobie prinieslo hneď niekoľko udalostí, o ktorých sa oplatí hovoriť. Ako sme mohli vidieť po zápase KHL Slovana s Petrohradom, aj hviezdy občas majú svoj deň. Dokázal to najmä ruský útočník Iľja Kovalčuk, ktorý evidentne neuniesol domácu prehru s bratislavským tímom a vulgárne vynadal novinárom. Okrem iného ich taktiež obvinil z toho, že sú voči jeho klubu zaujatí a preferujú CSKA, ktoré je momentálne na prvom mieste Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy. Hoci je Kovalčuk hviezda, ani on si však takéto správanie nemôže dovoliť, vedenie ligy ho teda „odmenilo“ napomenutím. Ak sa to však bude opakovať, je pravdepodobné, že z toho pre Iľju môže byť aj nejaký ten dištanc.

Jednoznačne nás zaujala aj informácia, že Marián Gáborík navštívil vo Washingtone prezidenta USA Baracka Obamu. Ten už tradične privítal celý tím Los Angeles Kings, ako držiteľa Stanleyho pohára z minulej sezóny. V tomto smere môžeme vnímať Gáboríka ako celkom peknú motiváciu pre športovú mládež na Slovensku. Ktovie, či sám Majo niekedy tušil, že ho jeho hokejové umenie môže priviesť až do Bieleho domu.

Ani spomenuté udalosti však nezaujali natoľko, aby sa dostali do konečného výberu HOT&NOT, v posledných siedmych dňoch nás tak omhono viac vzali iné veci.

HOT: Nový rok začal pre Jaroša a Cehlárika ako z rozprávky

Po tom, čo mladíci zo SR 20 získali prekvapujúce bronzové medaily na majstrovstvách sveta do dvadsať rokov v Kanade, sa dvaja z nich tešili z ďalšieho významného úspechu vo svojej kariére, pričom tá je v prípade oboch hráčov ešte len na svojom začiatku. Slovenskí hráči Christián Jaroš a Peter Cehlárik sa totiž aj s ďalšími spoluháčmi z tímu Lulea Hockey stali víťazmi premiérového ročníka novodobej hokejovej Ligy majstrov.

Druhý menovaný Cehlárik sa na víťazstve dokonca podielal aj gólovým zásahom, keď Luela vyhrala finálový duel proti Frölunde Indians 4:2. O to cennejšie bola pre tím výhra, keď ju dosiahli na svojom domácom štadióne, kde sa mohli tešiť spolu so svojimi vlastnými fanúšikmi.

Finále prvého ročníka Champions League:

Finálovému strelcovi Petrovi Cehlárikovi, ako aj Christiánovi Jarošovi v tomto prípade gratulujeme a veríme, že tak, ako sa im podarilo naštartovať nový rok, bude pokračovať celá ich hokejová kariéra a ich mená budú zanedlho známe nielen po celom Slovensku, ale aj v širšej hokejovej spoločnosti.

NOT: Nie a nie dať tomu Slovanu pokoj...

Ako to už na Slovensku býva, populárny si, keď sa ti darí a si za hviezdu. Ešte viac sa o tebe však hovorí vtedy, keď máš škandály a smola sa na teba lepí všade, kam prídeš. Aj tak by sa dalo opísať pôsobenie HC Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige. Pravdou je, že ak otvoríme hociktorý športový portál na Slovensku, je zaručené, že medzi top správami nájdete aj nejakú tú novinku o belasých. Ešte zaručenejšie je to, že táto informácia bude isto negatívna a áno dalo by sa povedať aj to, že Hokejovysvet.sk v tejto tendencii ide trošku pokračovať.

Veľmi dlho by sme museli pátrať, aby sme momentálne dokázali napísať o klube z Bratislavy niečo pozitívne. Tímu sa nedarí herne ani strategicky. Samotné vedenie momentálne netuší, kde bude slávny Slovan hrať v budúcej sezóne a preto sa v médiách načína hneď niekoľko konšpirácii a možností. Skutočné rozuzlenie však pravdepodobne prinesie až čas. Momentálne to teda vyzerá tak, že do 15. marca budeme o tomto klube počuť iba v súvislosti s tým, kde všade prehral a v akom pomere. Spomínaný dátum je termínom, kedy musí Slovan KHL zaručiť, že na budúcu sezónu bude mať klub dostatočný rozpočet a bude tak schopný hrať druhú najlepšiu ligu na svete.

Takto vyzerá hymna belasých v KHL, bude sa budúcu sezónu meniť pre novú ligu?

Či sa to podarí, nevieme. Do úvahy tiež pripadá česká extraliga, ktorá podľa posledných informácií vyzerá pre Bratislavčanov až prekvapujúco reálne, táto možnosť však ešte reálnejšie môže aj zo dňa na deň padnúť. Ďalej je tu EBEL. Maroš Krajči priznal, že táto možnosť existuje, médiá sa však k ďalším informáciam zatiaľ nedopátrali. Až na poslednom mieste potom zostáva pre historicky najúspešnejší klub zo Slovenska naša extraliga. Tej sa však belasí boja asi tak, ako upír cesnaku. Niet sa čomu čudovať, po tom, čo si Slovanisti vypočítali, že v Bratislave prišlo na Petrohrad 10 055 divákov, je veľmi trúfalé myslieť si, že takéto počty prídu pozrieť aj na zápas proti Žiline, Skalici, či Popradu. Samozrejme nič proti týmto klubom.

Nech už skončia nekonečné rokovania ako chcú, veríme, že Slovan nedohrá túto sezónu ako totálny fackovací panák a dokáže ešte ako tak potešiť svojich priaznivcov. Play off je fuč, to však neznamená, že sa ešte bratislavský fanúšik nemôže potešiť z kvalitného hokeja s víťazným koncom,či?

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Hokejovysvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články