Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kým Halák v USA žiari, Američania v Bystrici plačú

Prinášame vám pravidelnú týždennú rubriku HOT&NOT, v ktorej ako vždy vyberáme tie najzaujímavejšie udalosti z hokejového sveta za posledných sedem dní.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V poslednom čase sa toho odohralo v hokejovej spoločnosti celkom dosť a fanúšikov tak isto zaujalo hneď niekoľko zaujímavých správ. Slovákov určite neobišla informácia, že na obľúbeného maskota Gooolyho sa môže tešiť publikum aj na domácom šampionáte v roku 2019. Hoci po uvedení tohto „plyšáka“ v roku 2011 boli ohlasy skôr negatívne ako potešujúce, Gooolyho si fanúšikovia nakoniec tak obľúbili, že organizačný tím ho neplánuje v žiadnom prípade vymeniť.

Slovenskí fanúšikovia okrem iného zrejme postrehli aj to, že sa do národného tímu po troch rokoch vracia gólman Ján Lašák. Brankár vďaka ktorému sa Slovensko tešilo z troch medailí na majstrovstvách sveta, je dnes v našej krajine považovaný za hotovú ikonu. Večne usmiaty sympaťák má tak šancu ukázať sa a možno aj zasiahnuť do hry na šampionáte v susednom Česku, v ktorom budú mať zápasy našej repre domácu atmosféru.

Pozitívne sa začínajú vyvíjať aj otázky súvisiace s bratislavským Slovanom. Ešte stále nový prezident KHL Dmitrij Černyšenko sa počas All Star Game vyjadril, že ruské vedenie počíta so službami belasých v Kontinentálnej hokejovej lige aj naďalej. Hokejisti Slovana na to zareagovali azda najlepším možným spôsobom, keď vo včerajšom zápase vyhrali na ľade jedného z najväčších favoritov celej súťaže SKA Petrohradu 2:1 po nájazdoch. Záujem o slovanistov teda je, otáznym už zostáva len to, či sa im podarí získať potrebné financie.

Do rubriky HOT&NOT sme však napokon vybrali iné skutočnosti.

HOT: Halák mení slovenskú históriu v nhl

Jaroslav Halák je prvým slovenským brankárom v histórii, ktorý kedy hral slávnu All Star Game. Spolu s ním sa môžu tešiť aj fanúšikovia, ktorých odchovanec bratislavského Ružinova isto nesklamal ani svojím výkonom. Halák nastúpil do tretej tretiny a celkovo obdržal štyri góly. Tieto exhibičné zápasy sa však hrajú bez obrany a gólmani to preto majú veľmi ťažké. Slovák sa však previedol hneď niekoľkými výbornými zákrokmi.

Hokejisti tímu Jonathana Toewsa nakoniec spolu so slovenským brankárom zvíťazili v Zápase hviezd NHL v Columbuse nad výberom zostaveným Nickom Folignom 17:12.

Slovenskí priaznivci sa tak môžu tešiť, že nám v zámorskej nhl chytá ozajstná brankárska hviezda, ktorá svojimi zákrokmi v tejto sezóne jednoznačne potvrdzuje, že Slovensko je síce malá krajina, avšak plná hokejových talentov. Haláková flegmatická povaha a rýchle reflexy sú tak zárukou svetovej kvality.

NOT: Šachtle machtle v Banskej Bystrici

Hokejová Banská Bystrica začala nový rok s nekončiacimi škandálmi. Po tom, čo dvaja zámorskí hráči vyčíňali v miestnom bare, sa s nimi bystrické vedenie nakoniec rozlúčilo. Teraz sa však ku všetkému vyjadril aj ďalší americkí hráč Austin Block.

Web Hokejovysvet.sk vám v pondelok priniesol exkluzívny rozhovor s americkým útočníkom, ktorý sa momentálne zo zranenia lieči v USA. Ako sám hovorí, z vedenia klubu HC 05 Banská Bystrica má zmiešané pocity: „Myslím, že ukončenie kontraktov s Američanmi a fínskym brankárom bolo úplne nepodstatné a nesprávne. Čo klub s tými hráčmi urobil je podľa mňa smiešne a veľmi neprofesionálne.“ povedal Američan.

Na otázku, ako sa mu páčilo počas svojho pôsobenia na Slovensku odpovedal hráč opäť podráždene, čo naznačuje, že v tíme zo stredného Slovenska niečo nebolo v poriadku. „Hokej, organizácia a nedostatok zdravotníckeho personálu mi nevyhovovala a preto som odišiel.“ dodal Block.

Američan v rozhovore naznačil, že výledky a výkony Banskej Bystrice vôbec nesleduje a ani ho nezajíma, či má tento tím na to, aby vyhral majstrovský titul. Útočníka to tak na Slovensko späť neláka. Otáznými sú v tejto dobe aj vzťahy medzi hráčmi tohto tímu, nakoľko Block sa vyjadril, že si najlepšie rozumel práve s Američanmi a trošku aj s Čechmi. Slovákov zámerne nespomenul. Bohvie, čo sa teda skutočne dialo v kabíne momentálne druhého celku extraligy.

Nech je to už ako chce, dúfame, že sa z tejto situácie Banská Bystrica čo najskôr zotaví a nabudúce budeme môcť písať o tomto klube iba v súvislosti s kvalitným hokejom a nie zbytočnými škandálmi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články