Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Sila Kanady stúpla ešte viac! Javorové listy ale nechávajú doma najväčší talent

PRAHA - Kanadskú hokejovú reprezentáciu posilnia na MS v Česku útočníci Pierre-Luc Dubois z Los Angeles a Nick Paul a Brandon Hagel z Tampy Bay. Miesta na súpiske im uvoľnili mladíci Macklin Celebrini a Adam Fantilli, ktorí figurovali v úvodnej nominácii úradujúcich majstrov sveta.
Hokejisti Kanady budú na MS 2024 opäť favoritmi.
Hokejisti Kanady budú na MS 2024 opäť favoritmi. Zdroj: TASR/AP - Pavel Golovkin
Zdieľajte:

Ako informovala televízia TSN, Celebrini s Fantillim akceptovali už dávnejšie pozvánku do kanadského mužstva, ale už vtedy im vedenie národného tímu naznačilo, že budú musieť uvoľniť miesto na súpiske, ak prídu ďalší skúsení hráči. Obaja mladíci dostali možnosť zostať s mužstvom v Prahe, alebo sa vrátiť domov.

Prečítajte si aj

HC Slovan Bratislava v Košiciach.Radikálny rez v Slovane: Koniec desiatich korčuliarov, štvorica s platnou zmluvou. Fominycha vymenia

Sedemnásťročný Celebrini patrí medzi najväčšie talenty súčasnosti a podľa hokejových expertov by sa mal stať tohtoročnou draftovou jednotkou. Fantilli bol vlani draftovou trojkou. Devätnásťročný center má za sebou premiérovú sezónu v profilige, v ktorej odohral za Columbus 49 zápasov so ziskom 12 gólov a 15 asistencií.

Prečítajte si aj

Steel Aréna v Košiciach.Steel arénu zatvorili: Do košického stánku nalejú milióny. Hráči si budú zvykať na veľkú zmenu

Dubois, Paul a Hagel prisľúbili účasť na MS po vyradení ich klubov v 1. kole play off NHL. Kings podľahli Edmontonu 1:4 na zápasy. Dvadsaťpäťročný Dubois prišiel do LA pred sezónou z Winnipegu, v drese "kráľov" nazbieral 40 bodov (16+24) v 82 stretnutiach základnej časti, vo vyraďovačke pridal jeden gól.

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Richard Pánik.Pardubice už nemajú záujem o Richarda Pánika: Stručná reakcia riaditeľa

Tampa nestačila takisto v piatich zápasoch na Floridu. Dvadsaťpäťročný Hagel si pripísal v 82 súbojoch základnej časti 75 bodov (26+49), v piatich dueloch play off zaznamenal tri góly a dve asistencie. O štyri roky starší Paul získal v 82 zápasoch dlhodobej časti 46 bodov (24+22), v sérii s Panthers pridal dva presné zásahy.

Prečítajte si aj

Tréner Craig Ramsay.MS 2024: Ramsay na margo nominácie: Niekoho sme museli vyradiť

Kanada odštartuje cestu za obhajobou titulu sobotňajším súbojom s Veľkou Britániou, v pražskej A-skupine MS sa stretne ešte s Dánskom, Rakúskom, Nórskom, Fínskom, Švajčiarskom a domácim Českom.

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Marko Daňo.MS 2024: Dvoch hráčov pošlú preč. Daňa by potešilo, keby mu tréneri splnili želanie, Slafkovský nechce mať veľké oči
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články