Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Jeden áno, druhý nie. Česko ešte raz musí pozmeniť nomináciu

PRAHA - Hokejistom Česka nepomôže na domácich MS v Prahe a Ostrave (10.- 26. mája) útočník Tomáš Hertl. Jeho klub NHL Vegas Golden Knighs ho neuvoľnil na šampionát pre predchádzajúce zdravotné problémy. Tréner Radim Rulík však môže definitívne počítať s Davidom Kämpfom, center Toronta prešiel výstupnou lekárskou prehliadkou v klube a v stredu priletí do Prahy.
Hokejisti Českej republiky.
Hokejisti Českej republiky. Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

Vegas vypadol už 1. kole play off, keď v noci na pondelok prehral v rozhodujúcom siedmom stretnutí štvrťfinálovej série Západnej konferencie na ľade Dallasu 1:2. Golden Knighs tak v ceste za obhajobou titulu vypadli už na prvom súperovi. Tridsaťročný Hertl odohral všetkých sedem duelov a strelil jeden gól.

Prečítajte si aj

HC Slovan Bratislava v Košiciach.Radikálny rez v Slovane: Koniec desiatich korčuliarov, štvorica s platnou zmluvou. Fominycha vymenia

Český útočník posilnil Vegas začiatkom marca, keď prišiel do tímu výmenou zo San Jose. Počas sezóny však musel absolvovať operáciu kolena a práve tá ho teraz pripravila o účasť na domácom šampionáte. V základnej časti nastúpil v 54 stretnutiach a zaznamenal 38 bodov (17+21). Bol štvrtý najproduktívnejší český hráč v NHL.

Prečítajte si aj

Kanadský tréner Craig Ramsay.MS 2024: V zostave pretrváva jeden otáznik. Aký je Ramsayho pohľad na Slafkovského?

"Bohužiaľ, k tímu sa nepripojí. Mal záujem prísť, dohodli sme sa, ale klub ho neuvoľnil. Do istej miery zohral úlohu jeho zdravotný stav. V play off síce hral, dostal veľa času, okolo 20 minút, ale jeho koleno nie je stopercentné. Tomáš je pre Vegas investícia aj na ďalších šesť rokov. Tak trochu som to čakal a vedel som, že klub sa k tomu postaví negatívne. Je to pre nás obrovská strata, na Tomáša sme sa tešili. Ale, bohužiaľ, musíme to rešpektovať," uviedol pre české médiá generálny manažér reprezentácie Petr Nedvěd.

Prečítajte si aj

Steel Aréna v Košiciach.Steel arénu zatvorili: Do košického stánku nalejú milióny. Hráči si budú zvykať na veľkú zmenu

Mužstvo však môže rátať s Kämpfom. Dvadsaťdeväťročnému útočníkovi sa skončila klubová sezóna v noci na nedeľu, keď s Maple Leafs vypadli v 1. kole play off s Bostonom (3:4 na zápasy). V dlhodobej časti nastúpil v 78 dueloch so ziskom 19 bodov (8+11), v play off pridal sedem stretnutí a strelil jeden gól. O jeho nominácii informoval realizačný tím už po turnaji Českých hokejových hier v Brne, v utorok sa jeho príchod potvrdil.

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Marko Daňo.MS 2024: Dvoch hráčov pošlú preč. Daňa by potešilo, keby mu tréneri splnili želanie, Slafkovský nechce mať veľké oči

"Pripojí sa k nám na štvrtkovom tréningu. Absolvoval lekársku prehliadku, výstupné pohovory a je na ceste. S najväčšou pravdepodobnosťou by mal byť v Prahe v stredu popoludní," konštatoval Nedvěd. Po potvrdení Kämpfovho príchodu vyškrtne trénerský štáb z kádra jedného z útočníkov. V súčasnosti je v ňom pätnásť hráčov, maximálny počet môže byť štrnásť. "Meno už poznáme, ale zatiaľ si ho necháme pre seba," dodal Nedvěd.

Prečítajte si aj

Hokejisti Nórska oslavujú gól.Odpočívaj v pokoji, č. 61. Vo veku 31 rokov zomrela klubová ikona a aktér ZOH 2018!

Na českej súpiske je okrem Kämpfa ďalších sedem hráčov z NHL, traja brankári Lukáš Dostál (Anaheim), Petr Mrázek (Chicago), Karel Vejmelka (Arizona), dvaja obrancovia Radko Gudas (Anaheim) a Jan Rutta (San Jose) a dvojica útočníkov Dominik Kubalík (Ottawa) a Ondřej Palát (New Jersey).

Prečítajte si aj

Skupinka slovenských hráčov.MS 2024: Päť hráčov končí na súpiske Slovenska. Príde sedem posíl, Pánika vynechali
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články