Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenský brankár prestúpil: Novému mecenášovi prišiel vyriešiť problém

HRADEC KRÁLOVÉ - Slovenský hokejový brankár Stanislav Škorvánek sa sťahuje z Michaloviec do českej extraligy. Dvadsaťosemročný reprezentant bude od nasledujúcej sezóny chytať za Mountfield HK Hradec Králové, s ktorým sa dohodol na dvojročnej zmluve.
Brankár Stanislav Škorvánek.
Brankár Stanislav Škorvánek. Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

Škorvánek, ktorý figuruje v kádri slovenskej reprezentácie pripravujúcej sa na nadchádzajúce MS v Česku, si prvýkrát v kariére vyskúša zahraničný angažmán.

Prečítajte si aj

Útočník Samuel Buček so zlatou medailou.MS 2024: V nominácii chýba Samuel Buček. Aké sú dôvody? Asistent Ramsayho vysvetľoval

"Po problémoch v bránkovisku, ktoré sa s nami ťahali väčšinu vlaňajšieho ročníka, sme chceli priviesť kvalitného a skúseného brankára. Sme presvedčení, že Stano tieto parametre spĺňa. Má za sebou ďalšiu vydarenú sezónu v slovenskej extralige, kde bol najlepší brankár. My mu želáme veľa úspechov so slovenskou reprezentáciou na MS v Prahe a Ostrave a tešíme sa na budúcu dvojročnú spoluprácu," uviedol pre klubový web Aleš Kmoníček, generálny manažér Mountfield HK.

Prečítajte si aj

Tréner Vladimír Országh.Uznávaný slovenský tréner mieri opäť na Slovensko. Vráti sa na extraligovú lavičku?

Škorvánek hokejovo vyrastal v Žiline, pôsobil aj v Bardejove, Nových Zámkoch, Trnave, Košiciach, Prešove, Humennom či Žiline, no najvýraznejší kariérový vzostup zaznamenal v Michalovciach. Počas sezóny 2022/2023 sa stal naplno brankárskou jednotkou Dukly, ktorej pomohol k postupu do semifinále play-off Tipos extraligy. Svojimi výkonmi si vyslúžil pozvánku na majstrovstvá sveta v Rige, kde vychytal v štyroch stretnutiach tri víťazstvá. Dosiahol pritom priemer 1,26 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 95,4 percenta. Aj v skončenom klubovom ročníku patril medzi štatisticky najlepších brankárov slovenskej extraligy, s Michalovcami získal bronz.

Prečítajte si aj

Kanadský útočník Max Newton.Michalovce robia prvý škrt: Bronzový medailista už sa nevie dočkať nástupu do nového klubu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články