Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: V nominácii chýba Samuel Buček. Aké sú dôvody? Asistent Ramsayho vysvetľoval

ŽILINA - V nominácii slovenskej reprezentácie pred MS v Česku (10.-26. mája) opäť nefiguruje útočník HK Nitra Samuel Buček.
Útočník Samuel Buček so zlatou medailou.
Útočník Samuel Buček so zlatou medailou. Zdroj: TASR - Henrich Mišovič
Zdieľajte:

Nitriansky rodák sa teší so svojim klubom z majstrovského titulu, ktorý je pre neho prvým slovenským. 25-ročný mal opäť skvelú formu a bol jednoznačný líder corgoňov. V základnej časti nastúpil do 44 zápasov s bilanciou 26 gólov a 31 asistencií. V play-off pridal ďalších 21 stretnutí (11+13) a získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča, celkovo tretie v kariére. Reprezentační tréneri sa rozhodli z majstrovskej Nitry povolať len obrancu Františka Gajdoša, ktorý už prestúpil do Litvínova.

Prečítajte si aj

Obranca Michal Sersen.Bratislavský Slovan odštartoval skladbu kádra: Na úvod získal najcennejší úlovok

"Samo mal fantastickú sezónu a vieme, že je to hráč do prvých dvoch pätiek. Keď sa pozrieme na zostavu, ktorú teraz máme, pretlak v tých päťkách je obrovský. Bohužiaľ, nevieme mu garantovať túto pozíciu. Rovnako tak je problém, že sme ho nejaký čas nevideli na medzinárodnom ľade. So Samom som volal a vysvetlili sme si dôvody, prečo ho nebudeme nominovať," objasnil vynechanie strelca slovenskej extraligy jeden z asistentov trénera Peter Frühauf.

Prečítajte si aj

Útočník Marley Quince (vľavo).Zmeny v Liptovskom Mikuláši: Končí tretí najlepší strelec, kanonier ostáva a prichádza talent z Trenčína

Prečítajte si aj

Tréner Vladimír Országh.Uznávaný slovenský tréner mieri opäť na Slovensko. Vráti sa na extraligovú lavičku?
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články