Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Kandidát na zlato v Česku kvalitne zbrojí: Začíname s vynikajúcou súpiskou, teší sa manažér

NEW YORK - Americká hokejová reprezentácia zverejnila prvých 15 hráčov zo svojej nominácie na májové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave. Národný tím USA sa predstaví v základnej B-skupine spolu so Slovenskom, na ktorého ľade odohrá tri dni pred začiatkom turnaja prípravný zápas. Informácie priniesol web teamusa.usahockey.com.
Hokejisti USA na MS 2023 vo Fínsku.
Hokejisti USA na MS 2023 vo Fínsku. Zdroj: TASR/AP - Pavel Golovkin
Zdieľajte:

V nominácii zatiaľ figuruje jeden brankár, päť obrancov a deväť útočníkov. Pozornosť pútajú napríklad Cole Caufield z Montrealu Canadiens, ktorý mal v tejto sezóne NHL 65 bodov (28+37). Z útočníkov je nominovaný aj Brady Tkachuk, kapitán Ottawy so 74 bodmi (37+37) v 81 zápasoch základnej časti tohto ročníka.

Prečítajte si aj

Branislav Mezei oslavuje druhý titul s Nitrou.Branislav Mezei prezradil, čo bude s jeho kariérou. Pre Rapáča je nepochopiteľná jedna vec

Spomedzi obrancov je zaujímavá nominácia Lukea Hughesa z New Jersey, 20-ročný bek nazbieral v tejto sezóne 47 bodov za deväť gólov a 38 asistencií. Zo skúsenejších hráčov je v obrane Zach Werenski z Columbusu či Seth Jones (Chicago Blackhawks). Ten získal s národným tímom bronz na MS 2015, ktoré boli taktiež v Česku. V súboji o tretie miesto vtedy Američania zdolali domácich 3:0. Zatiaľ jediný nominovaný brankár je Alex Lyon z Detroitu. Ten bol taktiež súčasť bronzového tímu v roku 2015 a v tejto sezóne odchytal 44 zápasov s 90,4 percentnou úspešnosťou a prímerom 3,05 inkasovaného gólu na zápas.

Prečítajte si aj

Martin Bakoš so spoluhráčmi.Spišiaci na tému Melicherčík: Marcela si vážime ako chalana, ale kabína to nerieši a rešpektujeme rozhodnutie trénerov

"Začíname s vynikajúcou súpiskou. Medzi našimi hráčmi panuje veľké nadšenie a všetci sa tešia na reprezentáciu našej krajiny na majstrovstvách sveta," uviedol generálny manažér americkej reprezentácie Brett Peterson. V nominácii sú štyria hráči, ktorí boli vo svojom drafte vybraní v prvej päťke. Ôsmi už boli s USA na majstrovstvách sveta.

Prečítajte si aj

Prezident SZĽH Miroslav Šatan.MS 2024: Ako prvý odmietol šampionát. Rozmyslel si to? Šatan: Budeme s ním ešte hovoriť

Američania budú od 5. mája trénovať v Bratislave na prípravný zápas, ktorý sa uskutoční na štadióne Ondreja Nepelu. Svoje pôsobenie na MS začnú v úvodný deň - v piatok 10. mája nastúpia proti Švédsku. Na predošlom šampionáte vo Fínsku a Lotyšsku obsadili štvrté miesto, keď najprv nestačili v semifinále na Nemcov 3:4 pp a v rovnakom pomere nad nimi vyhrali neskôr Lotyši. Pre tých to bol prvý cenný kov na MS.

Prečítajte si aj

Asistent trénera Slovenska Ján Pardavý.Pardavý sa stal novým trénerom mužstva, ktoré v tejto sezóne získalo medailu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články