Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česi zlákali dve veľké ryby: Jedna z nich je majster sveta, druhá úradovala v Michalovciach

PLZEŇ - Český klub HC Škoda Plzeň angažoval útočníkov Jakuba Klepiša a Christophea Lalancetteho, ktorý o tom informoval na sociálnych sieťach.
Kanadský útočník Christophe Lalancette.
Kanadský útočník Christophe Lalancette. Zdroj: TASR - Ján Krošlák
Zdieľajte:

Skúsený 39-ročný Čech Jakub Klepiš má za sebou úspešnú baráž s Kladnom, ale v tíme Jaromíra Jágra s ním už ďalej nepočítali. Klepiš má mimoriadne bohatý životopis. Získal dva Gagarinove poháre, rovnakých počet českých titulov a v roku 2010 oslavoval titul majstra sveta na MS v Nemecku.

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Adam Ružička.Prichádza šanca na reparát pre Adama Ružičku? Bratislavčana chcú európski giganti

30-ročný Christophe Lalancette prichádza do Plzne po troch ročníkoch strávených v Hradci Králové. V 189 zápasoch nazbieral 94 bodov za 34 gólov a 60 asistencií.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Miloš Kelemen.MS 2024: Zmena v prípade útočníka Miloša Kelemena: Nie je to hrozné, vraví

"Nutne sme potrebovali centra. V uplynulej sezóne sme s tým mali problém, pretože sme ich mali málo. Christophea sme dlhodobo sledovali v Hradci. Mal by to byť ten správny chlapec, ktorého potrebujeme. Našu ligu zvláda tri roky po sebe a mal by si teda zastať pozíciu v prvom alebo druhom útoku," povedal športový manažér klubu Tomáš Vlasák.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Martin Pospíšil.VIDEO MS 2024: Lekár prezradil viac o Martinovi Pospíšilovi. Trénerov čaká telefonát so Slafkovským

Lalancette mal úspešné sezóny aj v Michalovciach. So zemplínskou Duklou získal historický bronz v roku 2021. V drese líšok odohral 116 duelov, v ktorých vsietil 32 gólov a pridal 67 prihrávok.

Prečítajte si aj

Slovenský brankár Dávid Hrenák.Skončil v kempe reprezentácie, kufre balí aj v klube: Dlho bez práce by nemal ostať
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články