Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Český celok sa lúči s osmičkou hráčov: Medzi nimi aj tandem slovenských hokejistov

OSTRAVA - V českom hokejovom tíme HC Vítkovice Ridera nebude po sezóne pokračovať osem hráčov. V ročníku 2024/2025 si už jeho dres neoblečú ani slovenský obranca Vojtech Zeleňák a útočník Rastislav Dej.
Útočník Dej v národnom tíme.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Siedmi hokejisti nemajú zmluvu na ďalšiu sezónu a klub s nimi už ďalej nepočíta. Sú to obrancovia Zeleňák, Radek Jeřábek, Jakub Stehlík a útočníci Roman Půček, Dej a Jakub Kotala. Petr Fridrich sa napriek viacerým ponukám rozhodol pokračovať v inom klube a Dominik Lakatoš bol uvoľnený na hosťovanie do iného extraligového tímu za finančnú kompenzáciu. "Všetkým odchádzajúcim hráčom by som chcel poďakovať za odvedené služby a popriať im veľa zdravia a úspechov v športovom aj osobnom živote," povedal športový riaditeľ klubu Roman Šimíček podľa oficiálnej webstránky.

Prečítajte si aj

Slovenský tréner Martin Hrnčár.Podpísané! Klub si udržal slovenských koučov, ktorí splnili svoju misiu

Dej prišiel do Vítkovíc v máji 2017 a pôsobil v tíme sedem sezón, čím sa stal najstarším hráčom v tomto kádri. Tridsaťpäťročný útočník odohral za Vítkovice 358 extraligových zápasov, v ktorých strelil 41 gólov. Celkovo odohral v českej najvyššej súťaži 885 zápasov, čo z neho robí rekordéra medzi zahraničnými hráčmi v lige. "Dejko bol jednou zo stálic našej kabíny. Patrí mu obrovská vďaka za vernosť a za všetko, čo pre Vítkovice počas týchto rokov urobil. Taký je však hokejový život a naše cesty sa rozchádzajú. Verím, že môžem hovoriť nielen za klub, ale aj za všetkých našich fanúšikov, keď Dejkovi poprajem len to najlepšie, veľa zdravia a úspechov do budúcnosti," zdôraznil Šimíček. Dej odohral v tejto sezóne 30 zápasov v základnej časti s bilanciou 3+3, v play off nastúpil v troch stretnutiach.

Prečítajte si aj

Juraj Slafkovský so spoluhráčmi.NHL: VIDEO Famózny Juraj Slafkovský prekonal ďalší bradatý rekord!

Zeleňák posilnil Vítkovice pred sezónou. V dlhodobej časti dostal však príležitosť len v deviatich dueloch a zaznamenal v nich jednu asistenciu. Väčšinu sezónu pôsobil v druhej najvyššej súťaži v drese HC ZUBR Přerov. Dvadsaťpäťročný obranca v minulosti prešiel mládežníckymi reprezentačnými výbermi, SR reprezentoval aj na MS hráčov do 20 rokov. Hral za Zvolen, Košice, Michalovce či Trenčín, v tíme Bratislava Capitals si vyskúšal nadnárodnú ICE Hockey League.
Vítkovice už skôr oznámili aj príchod útočníka Jana Bambulu, ktorý prestúpil z Olomouca. Na striedačke tímu by mal pôsobiť Vlastimil Wojnar, ktorý v súčasnosti vedie Spišskú Novú Ves v slovenskej Tipos extralige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články