Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nechutný koniec súboja v Poprade: Hráči sa mlátili hlava - nehlava, arbitri udelili vyše 350 trestných minút

POPRAD - Druhý štvrťfinálový duel play-off Tipos extraligy medzi hokejistami Popradu a Nitry priniesol okrem triumfu "corgoňov" (5:1), ktorým vyrovnali stav série na 1:1, aj hromadnú bitku v závere stretnutia. Hlavní rozhodcovia Vladimír Baluška a Roman Výleta rozdali podľa zápisu spolu 362 trestných minút. Rekord rozdaných trestných minút v jednom zápase podľa štatistík padol v šiestom štvrťfinálovom stretnutí (476), tiež medzi "kamzíkmi" a Košicami v sezóne 2012/2013.
Šarvátka medzi Popradom a Nitrou.
Šarvátka medzi Popradom a Nitrou. Zdroj: TASR - František Iván
Zdieľajte:

Po siréne sa strhla na ľade bitka, rozhodcovia v nej rozdali až 323 trestných minút (Poprad 174, Nitra 149). Na strane domácich dostali trest obrancovia Oliver Turan, Boris Česánek, Ján Brejčák a útočníci Ryan Dmowski s Tylerom Coulterom. V drese hostí zase obrancovia Matej Bača, František Gajdoš, Branislav Mezei, Marko Stacha a útočníci Samuel Buček a Dávid Okoličány. V 19. minúte ešte dostal trest 5+DKZ hosťujúci Filip Bajtek za faul na J. Brejčáka.

Prečítajte si aj

Juraj Slafkovský so spoluhráčmi.NHL: VIDEO Juraj Slafkovský má formu ako hrom, Nemec s Černákom úspešní, Tatar nulový

"Ťažšie sa mi to hodnotí. Zápas sa skončil a potom sa to zomlelo. Emócie sú vybičované a trocha sa to v závere nezvládlo. Obe mužstvá kompletne vstúpili na ľad a prišlo k hromadnej šarvátke. Podľa mňa to vyplývalo zo záverečných emócií. Určite tam boli primárne podnety a verím, že kompetentní si to spätne na základe videozáznamu vyhodnotia," uviedol asistent trénera domácich Ján Šimko, ktorého doplnil útočník Peter Bjalončík: "Celý zápas bol vybičovaný a na konci to tam už začalo. Boli tam zbytočné manévre. Hráči, ktorí sú na to určení, si spravili svoju prácu. Je to play off. Patrí to k tomu. Je to úplne normálna vec, ale my musíme mať chladné hlavy. Presne toto oni chcú, majú tam na to hráčov. Musíme sa na to viac pripraviť."

Pozrite si aj

Oliver Okuliar v drese Mountfield Hradec Králové.VIDEO Oliver Okuliar obeťou urážok. Toto hviezda Pardubíc prehnala

Po stretnutí sa vyjadrili aj Nitrania. "Tiež neviem, ako to vzniklo. Kompetentní môžu použiť video, pozrieť si to a nech to zhodnotia. Emócie patria k hokeju, ale malo by to byť v rámci fair play a počas 60 minút. Obaja to nevidíme radi," povedal asistent trénera hostí Dušan Milo. Svoj názor pridal aj Gajdoš, ktorý bol medzi jedenástimi vylúčenými hráčmi: "Prišlo, čo prišlo. Kompetentní si na to musia dať väčší pozor. Patrí to k play off. Hrá sa o každý zápas, je to iná liga ako základná časť. Musíme počítať s tým, že všetko sa dohráva. Nebudeme cúvať v súbojoch. Stačilo, že tam niekto začal a už to išlo ďalej."

Prečítajte si aj

Na snímke Patrik Števuliak a Sena Acolatse.Veľký problém pre Michalovce? Opora zadných radov schytala dištanc

V zápase boli od úvodu aktívnejší hostia a zásluhou Sahira Gilla viedli od 16. minúty. "Kamzíci" vyrovnali v polovici zápasu, keď sa presadil Dmowski, no Nitra si v druhej tretine vzala späť jednogólový náskok, Miloš Bubela počas presilovej hry prekonal Adama Vaya. Mužstvo Antonína Stavjaňu si víťazstvo v tretej časti postrážilo. V 54. minúte zvýšil Gajdoš na 3:1 a v závere ešte Okoličány a Jakub Lacka upravili výsledok zakončením do prázdnej brány.

Pozrite si aj

Potýčka hráčov v Michalovciach.VIDEO Acolatse neudržal nervy na uzde. Valach chcel bitku s Coleom Hultsom, bil sa skoro aj hlavný rozhodca

"Podali sme zodpovedný výkon v celom zápase. V uplynulom stretnutí sme zaspali úvod a dostali dva góly. Mali sme dobrý pohyb, boli sme silní na puku a brankár podal spoľahlivý výkon. Ak v tom budeme pokračovať, máme na Poprad. Boli sme v tomto zápase o krok lepší. Kľúčové bolo aj zvládnutie päťminútového oslabenia," zhodnotil Milo. Jeho slová potvrdil aj Gajdoš: "Vyvíjalo sa to pre nás dobre, keďže sme od začiatku hrali lepšie oproti predchádzajúcemu zápasu. Mali sme navrch počas celého duelu. Musíme pokračovať v dobrých veciach a pôjde to. Cieľom bolo odniesť si aspoň jedno víťazstvo. Poprad to s nami nebude mať ľahké."

Prečítajte si aj

Filip Krivošík proti Ženeve.Liga majstrov od novej sezóny bez slovenského šampióna: Vedenie súťaže prezradilo dôvody!

Popradčania boli kritickí po druhom zápase. "My potrebujeme ukázať ďaleko viac, hlavne väčšiu túžbu a energiu. Začať od elementárnych vecí, tlak do bránky, súboje 1 na 1 a ísť si za gólom. Musíme v tom pridať, rovnako sa zlepšiť v presilových hrách. Ukázať väčšiu chladnokrvnosť a preklopiť výsledok na našu stranu. Vo všetkých týchto veciach sme ťahali za kratší koniec," konštatoval Šimko. Podľa Bjalončíka sa zápas rozhodol v druhej časti: "Myslím si, že po góle na 1:1 sme sa mali toho chopiť viac. Mali sme šance, ale brankár ich podržal. To bol taký kľúčový moment, keďže oni potom dali gól z presilovej hry. Na konci sme však ukázali, že budeme bojovať. Verím, že keď prídeme k nim, budeme úplne iný tím."

Prečítajte si aj

Hráči Banskej Bystrice.TEL: Nepochopiteľný skrat Banskej Bystrice na Spiši, Slovan odchádza domov s dlhým nosom

Popradčanov môže okrem prehry mrzieť aj zranenie maďarského brankára Vaya, ktorý je jasnou jednotkou tímu. V 57. minúte za pomoci spoluhráčov opustil ľadovú plochu. Nahradil ho 23-ročný Filip Belányi, ktorý prišiel do Popradu koncom januára z Banskej Bystrice, opačným smerom vtedy zamieril Eugen Rabčan. "Je to ešte čerstvé. Adam opustil plochu, bol striedaný, ale nechcem sa k tomu vyjadrovať. Uvidíme, ako sa to s ním vyvinie v najbližších hodinách, prípadne do ďalšieho zápasu," vyjadril sa Šimko.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Róbert Lantoši.Ponuky, ktorým nie je možné konkurovať: Slovenský reprezentant zdvorilo odmietol súčasný tím

Belányi naposledy chytal ešte 28. januára v drese Banskej Bystrice, ktorá prehrala v 40. kole na ľade Trenčína 0:3. "Máme druhého brankára Belányiho, ktorý čaká na svoju šancu. Verím, že Adam bude v poriadku, neviem, čo s ním zatiaľ presne je. Nech sa deje čokoľvek, veríme obom brankárom. Filip sa teraz môže ukázať," dodal Bjalončík. Dvadsaťpäťročný center sa vyjadril aj tretiemu zápasu série, ktorý je na programe v nedeľu o 17.00 h v Nitre: "Vieme kam ideme. Prvá tretina bude ťažšia, potrebujeme ju zvládnuť a verím, že uspejeme. Musíme a chceme ukázať inú tvár. Verím, že máme na to."

Prečítajte si aj

Ilustračný obrázok sviečky.Šokujúca správa! Zomrel bývalý hokejista a dlhoročný reprezentant. Mal len 42 rokov
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články