Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marcinek: Určite by som chcel ísť na MS, dúfam, že sa mi bude dariť viac

ZVOLEN - Po prvom zápase Memoriálu Pavla Zábojníka sa náš portál porozprával s kapitánom reprezentačnej 20-tky a zvolenským odchovancom Patrikom Marcinekom.
Zdroj: hkmzvolen.sk
Zdieľajte:

Zápas nedopadol podľa jeho predstáv, keďže Hc 07 Detva zvíťazila 6:2. Aj napriek tomu to kapitán mladíkov videl pozitívne. „Myslím, že to bol kvalitný zápas na to, že to bol prvý zápas v sezóne, možno pre niektorých druhý alebo tretí. Hral sa rýchly hokej, dosť sme jazdili. Prvú tretinu sme mohli dať gól, ale koncovka nám niekde viazla. Potom sa naša hra trošku zhoršila, ale stále si myslím, že to malo svoju úroveň,“hodnotil po zápase Marcinek.

Zvolenský odchovanec sa na domácom ľade predstavil ako kapitán. Neznamená to však, že bude kapitánom celú sezónu. „Kapitánske céčko bolo výhradným rozhodnutím trénera,“ vysvetlil svoju pozíciu kapitána šikovný útočník. „Sezónu som začal vo Zvolene, kde som odohral 2 prípravné zápasy, ale do MS do 20 rokov strávim sezónu v HK Orange 20,“ objasnil svoje nadchádzajúce pôsobisko Patrik Marcinek.

Mladý krídelník má celkom dobrú šancu dostať sa na juniorský šampionát, ktorý sa uskutoční na prelome rokov v americkom Buffale. Toto podujatie je prehliadkou budúcich hviezd NHL a často sa stáva, že práve tento turnaj je prelomový v kariére mladých hokejistov. Každý mladý hráč túži po tom, aby sa na tomto turnaji predstavil a inak tomu nie je ani v prípade Patrika. „Určite by som sa chcel dostať na MS juniorov. Bolo by to pekné, ale uvidíme ako to nakoniec dopadne,“ skromne poznamenal Marcinek.

Na začiatku sezóny sa mladému Zvolenčanovi bodovo aj herne darí. „Zatiaľ je to celkom dobré, ale dúfam, že sa počas sezóny ešte viac rozbehne a bude sa mi dariť ešte viac.“ Počas sezóny sa forma hráčov stupňuje, takže ak ho nepribrzdia nejaké zranenia, mohlo by sa jeho prianie stať realitou. Na turnaji vo Zvolene predvádzal veľmi dobré výkony.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články