Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V páľave ako z pekla na Gáboríkovom kempe: Vyrastá nám nový Šatan?

Týždenný pobyt v Trenčíne pod vedením skúsených trénerov a zvučných mien slovenského hokeja si v silnej konkurencii 34 tímov z celého Slovenska poctivo vybojovali deväťroční hráči MsHKM Žilina. Účasť v kempe získali ako hlavnú výhru za celkové prvenstvo v celonárodnom turnaji Orange Minihokej Tour 2017.
Zdroj: Orange
Zdieľajte:

Víťazný tím Žilinčanov sa ešte v apríli zúčastnil Majstrovstiev sveta v hokeji do 18 rokov, kde zaujal čestné miesta medzi divákmi. Pre mladých hokejistov bolo veľkou motiváciou povzbudzovať hráčov reprezentácie. Mnohí z nich pred deviatimi rokmi súťažili v premiérovom ročníku Orange Minihokej Tour (OMHT) rovnako ako tohtoroční víťazi zo Žiliny.

Následne budúce hokejové hviezdy spod Dubňa nechýbali na tribúnach ani počas prípravného zápasu seniorskej reprezentácie proti Švajčiarsku. Na domácom štadióne vykorčuľovali na ľadovú plochu pred takmer 2 500 divákmi a počas štátnej hymny stáli pri svojich hokejových vzoroch. Pre deväťročných „vlkov“ to bola prvá príležitosť zažiť pocity, ktoré so sebou veľký hokej prináša. Nakoniec v pozícii fanúšikov nechýbali ani na majstrovstvách sveta v nemeckom Kolíne nad Rýnom a posilnili slovenské mužstvo priamo z hľadiska.

Hlavnou výhrou pre víťazov zo Žiliny však bola účasť v kempe Mariána Gáboríka. V najväčšej hokejovej škole v Európe, ktorú navštevujú deti z celého sveta, v uplynulom týždni absolvovali pod dohľadom kvalifikovaných trénerov vynikajúcu tréningovú prípravu. Z Trenčína si domov odniesli nielen nové skúsenosti, ale aj jedinečné zážitky.

„Účasť na najvyšších hokejových podujatiach, ako aj v poprednom kempe Mariána Gáboríka, je odmenou za tvrdú prácu a víťazstvo v celoslovenskom hokejovom turnaji. Veríme, že týmto spôsobom môžeme motivovať mladé talenty na ich ceste k tým najodvážnejším hokejovým snom. Teší nás, že do OMHT sa každý rok zapoja stovky detí. Tento jediný národný turnaj v tejto vekovej kategórii prináša už aj prvé veľké úspechy, ktoré potvrdzujú, že systematická práca s mládežou má zmysel. Bolo pre nás obrovským zadosťučinením vidieť hráčov, ktorí spolu s nami pred deviatimi rokmi odštartovali OMHT, excelovať v národnej reprezentácii do 18 rokov,“ hodnotí projekt Miloš Lalka, riaditeľ úseku komunikácie a značky spoločnosti Orange.

Zmyslom OMHT je sprostredkovať malým hokejistom zážitky a skúsenosti zo sveta veľkého hokeja. Aj preto prináša Orange iba 9-ročným hráčom také príležitosti, pri ktorých môžu presadiť a ďalej rozvíjať svoj talent a hokejové zručnosti. „Je skvelé, že takýto projekt funguje a zo získaných prostriedkov dotujú deti, ktoré sa môžu hokejovo rozvíjať. Naša spolupráca prináša výsledky aspoň v tom, že si hokej užívajú a pomáha im to napredovať,“ zhodnotil projekt Marián Gáborík.

Orange podporuje aj ďalšie projekty, ktorých cieľom je motivovať deti venovať sa hokeju a podporovať ich záujem o šport. Ako partner stál Orange a aj za letným kempom Tipsport Ligy, ktorý pomáha talentovaným mladým hokejistom zo sociálne znevýhodneného prostredia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Orange

Diskusia

Podobné články