Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO V súboji majstrov uspel ten slovenský, Országh je spokojný: Vždy je však čo zlepšovať

BANSKÁ BYSTRICA - Úradujúci šampión Tipsport ligy vstúpil do série prípravných zápasov veľmi dobre, keď doma deklasoval poľského majstra Cracoviu Krakov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už od začiatku to bola v podstate hra mačky s myšou. Prvá tretina skončila v prospech "baranov" ešte "len" 2:0, ale v tej druhej sa spustil hotový uragán gólov. Do siete hostí ich padlo až päť. Dvakrát sa presadili však i hokejisti Krakova, čím znížili. Posledné dejstvo skončilo remízou 2:2, čo stanovilo konečný výsledok na 9:4.

Prečítajte si aj: VIDEO Trénoval Crosbyho, teraz ho čaká výzva pod Urpínom: Očakávania sú vysoké, také by však mali byť

"Bol to pre nás prvý zápas a myslím, že mal slušné tempo. Bolo tam veľa dobrých vecí, ale samozrejme aj chyby. To je úplne normálne na prvý zápas. Boli sme zvedaví na veľa chalanov, keďže máme v podstate nové mužstvo. Veľa sme trénovali a myslím, že toto stretnutie bolo takou odmenou," hodnotil hlavný tréner Vladimír Országh.

Tomu sa páčil aj počet ľudí na tribúnach, ktorých bolo až 1548: "Som veľmi rád, že prišlo dosť ľudí, ktorí nás hnali dopredu a hralo sa v slušnej atmosfére už v príprave. Podali sme dobrý výkon, no vždy je čo zlepšovať. Niekoľkí hráči ukázali potenciál. Znovu budujeme identitu mužstva. Chceme sa posúvať od tréningu k tréningu, od zápasu k zápasu. Myslím, že všetci hráči, čo hrali, si svoje miesto zastali. Vyhrali sme proti mužstvu, ktoré bolo unavené, ale my sa pozeráme na seba a výkon bol dobrý."

Práve náročný program poľského majstra pravdepodobne znamenal jeho odovzdaný výkon a jednoznačnú prehru: "Bol to typický prípravný zápas. My sme hrali včera proti Osvienčimu, navyše veľa trénujeme, takže to bolo vidieť. Do autobusu z Krakova sme šli len ráno v deň zápasu," vyjadril sa pre hokejovysvet.sk slovenský útočník Tomáš Sýkora, ktorý dal prvý gól svojho mužstva.

Na strane domácich bolo autorov gólov až šesť, z toho trojica Gilbert Gabor, Josh Brittain a Ivan Ďatelinka, skórovala dvakrát. Raz sa trafili Vladimir Mihalik, Mário Róth aj Matej Giľak: "Bola to veľká zábava, moja prvá skúsenosť so zápasom na Slovensku. Každý sa snažil, strelili sme veľa gólov, takže spokojnosť. Dostal som dve skvelé prihrávky od spoluhráčov a bol som v správnom čase na správnom mieste. Mal som možno aj šťastie, ale môžem byť spokojný," hodnotil zámorský útočník, ktorého lámanou slovenčinou doplnil Gabor: "Všetkým nám to išlo dobre, bojovali sme. Dnes sa mi podarilo dať dva góly, ale mám dobrých spoluhráčov, ktorí mi pomáhajú. Podarilo sa mi dať tie góly v úvode tretín, ale je to tímová robota," lapal po slovách švédsky útočník so slovenskými koreňmi.

Prečítajte si aj: VIDEO Tamáši má pred sebou sezónu výziev: V Banskej Bystrici chce vyšší ice-time, nech ho neminie Buffalo

"Bol to prvý zápas, veľmi náročný na kondičku. Mali sme dobrý začiatok prvej aj druhej tretiny. Dali sme nejaké góly, takže to bolo naše plus. Máme za sebou dva týždne tvrdej roboty. Vedeli sme, že oni sa budú snažiť aktívne korčuľovať, takže sme sa ich snažili predčiť," dodal pri neúčasti Tomáš Surového kapitán Ivan Ďatelinka.

HC´05 iClinic teraz cestuje na krátky trip do Slovinska, kde odohrá dva prípravné zápasy s účastníkmi súťaže EBEL. Najskôr sa predstaví v piatok o 19:00 a následne v sobotu o 16:00: "Sú to prípravné zápasy proti Klagenfurtu a Villacheru. Tým, že Klagenfurt má niečo so štadiónom, tak majú taký minikemp v Maribore, kde potom za nami príde aj Villach," ozrejmil tréner Országh pre náš portál.

Zaujímavé bude hlavne druhé stretnutie, pretože práve do Villacheru zamieril útočník Jordan Hickmott, ktorý v minulej sezóne získal až 68 kanadských bodov a výrazne tak prispel k majstrovskému titulu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články