Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Majster nepočíta s dvojicou hráčov z minulej sezóny, potvrdil to športový manažér Koval

BANSKÁ BYSTRICA - HC´05 iClinic Banská Bystrica už viac nepočíta s dvojicou Nathan Lawson a Vjačeslav Truchno.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Takýto osud spomínanej dvojice sa pre ich neúčasť v príprave "baranov" síce predpokladať dal, no zatiaľ nebol oficiálne známy. Teraz však informáciu pre hokejovysvet.sk potvrdil športový manažér klubu Július Koval.

30-ročný ruský útočník Truchno prišiel na Slovensko pred začiatkom minulej sezóny zo švédskej Karlskrony. Jeho pozícia v tíme sa často menila. Raz sa nedostal do zostavy, inokedy pôsobil zväčša v tretej formácii, ale počas hosťovania Tomáša Surového v Slovane nastupoval aj v prvej lajne. Vrátane play-off odohral 58 stretnutí, v ktorých strelil deväť gólov a pridal 24 asistencií.

Calgarský rodák a brankár Nathan Lawson posilnil tím spod Urpína len tesne pred začiatkom play-off. Prišiel zvýšil konkurenciu Jasonovi Bacashihuovi. Tomu počas vyraďovacej časti niekoľkokrát uchmatol miesto v bránkovisku, aby si americká jedna mohla dopriať oddych. Zastúpil ho však skvele, jeho priemer v play-off činil 0,93 inkasovaného gólu na zápas. Celkovo chytal deväťkrát.

Pôsobiská oboch hráčov sú v tejto chvíli neznáme, obaja sú aktuálne bez zmluvy a majú pozíciu voľných hráčov.

Pokračovať nebude ani Dávid Buc, ktorý tiež nezačal prípravu s HC´05 iClinic. 30-ročný útočník sa upísal českému HC Olomouc, kde už počas kariéry pôsobil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články