Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skúsený hokejový tréner po ôsmich rokoch opúšťa Arizonu

NHL
GLENDALE - Skúsený hokejový tréner Dave Tippett po ôsmich sezónach opúšťa striedačku Arizony Coyotes.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Päťdesiatpäťročný Kanaďan ukončil po vzájomnej dohode spoluprácu s klubom NHL, v ktorom pôsobil od roku 2009, keď na poste vymenil Wayna Gretzkého.

Prečítajte si aj: Nováčik iba 24 hodín po drafte vymieňa hráča, putuje do Caroliny

"V mene celej organizácie Coyotes by som sa chcel čo najsrdečnejšie poďakovať 'Tipovi' za celú jeho tvrdú prácu a všetko, čo pre náš klub odviedol. Je to človek s obrovským charakterom, sme vďační, ako viedol naše mužstvo, no filozoficky sa nezhodujeme v tom, akým smerom sa má ďalej budovať tím. Preto sme sa vzájomne dohodli, že vo všobecnom záujme je potrebná zmena na trénerskom poste, aby sa naša organizácia mohla uberať dopredu,"uviedol v klubovom vyhlásení majiteľ "kojotov" Andrew Barroway.

Tippett previedol Coyotes náročným obdobím, v máji 2009 vyhlásil klub bankrot a dočasne ho spravovala NHL. Napriek ťažkej situácii a obmedzenému rozpočtu dokázal tréner s tímom viackrát postúpiť do play off a v roku 2012 sa s ním prebojoval dokonca až do finále Západnej konferencie. V uplynulých piatich sezónach však Coyotes ani raz nepostúpili do bojov o Stanleyho pohár. "Po niekoľkých hlbokých rozhovoroch s Andym sme dospeli k názoru, že bude pre mňa lepšie nepokračovať v klube. Chcem však zdôrazniť, že som si užil pôsobenie v tíme Coyotes a želám Andymu aj celej organizácii iba to najlepšie," vyhlásil odchádzajúci tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články