Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Lašák vytiahol bravúrny zákrok, rozhodca ale videl gól

BRNO - Tretí finálový zápas českej najvyššej hokejovej súťaže priniesol zaujímavý moment.
Zdroj: reprofoto
Zdieľajte:

O prvý gól tretieho finálového zápasu medzi Kometou Brnom a Libercom sa postaral slovenský obranca Jozef Kováčik. Jeho strelu z pravého kruhu síce bravúrne chytil Ján Lašák, no podľa videorozhodcu až za bránkovou čiarou.

Po zápase sa spustila lavína rôznych názorov na túto situáciu. "Bolo to veľmi tesné. V prvej chvíli som sám nevedel, či to gól bol, alebo nie. Bolo to aj pre mňa hrozne na hrane. Pri zákroku som nemal čas veľmi premýšľať. Prišla rýchla strela, zareagoval som a ruku potiahol von z brány," okomentoval celú situáciu slovenský brankár.

Prečítajte si aj: Tréner Javorčík spokojný s hrou v skupine: Bojovnosť nás zdobila v každom stretnutí

"Neviem to posúdiť. Akurát môžem zopakovať pravidlo, že puk musí byť preukázateľne za čiarou. Pokiaľ nie je vidieť puk za bránkovou čiarou, všetky dedukcie sú podľa mňa zbytočné. V NHL, keď brankár skĺzne s pukom do brány a puk nie je vidieť, gól by nemal platiť," pokračoval.

V Česku sú pravidlá ale trošku iné. Rozhodcovi stačí dojem, že puk prešiel celým objemom za bránkovú čiaru. "Tak potom ide o dedukciu videorozhodcu. Keď sa však pozriete na záznam, puk som nemal v košíku, ale v dlani. Nechytil som ho ideálne. Práve toto môže zohrať veľkú úlohu. Ale už to nevrátim. Rozhodcovia sú len ľudia, aj keď toto bola špecifická situácia. Mali čas to rozobrať z niekoľkých uhlov pohľadu. Ak je pravidlo také, že im stačí dedukcia, tak rozhodca má alibi a asi si to obháji."

Prečítajte si aj: VIDEO Na prvé play-off v NHL čakal 14 sezón, teraz v ňom strelil svoj prvý gól

K celej situácii sa vyjadril i samotný strelec, Jozef Kováčik. Ten zložil poklonu pred famóznym zákrokom Lašáka: "Dal by som päťdesiat na päťdesiat. On (Ján Lašák, pozn. red.) spravil pohyb do brány, ale nestál som na úrovni bránkovej čiary, aby som to videl presne. Bol som v kruhu a len som dúfal, že to je tam. Istý som si nebol. Jano to chytil grandiózne, ale zaplaťpánboh za čiarou."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: isport.cz, sport.sk

Diskusia

Podobné články