Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dojemný píbeh transgender hokejistu: Očarí vás obrovskou láskou k hokeju!

BRATISLAVA - Narodila sa ako dievča, ale odmalička cítila, že je mužom zajatým v ženskom tele. Z hokejistky Hailey (23) sa stal definitívne Harrison Browne.
Zdroj: espn.com
Zdieľajte:

V roku 2016 sa Harrison Browne stal prvým transgenderom (hokejistom) v profesionálnom americkom kolektívnom športe.

Kto je to transgender?

Termín transgender opisuje ľudí, ktorí sa cítia opačne alebo inak, ako je určené ich pohlavie. Je to zvláštny druh rodovej identity, kedy sa človek nevie jednoznačne zaradiť do striktných políčok Muž alebo Žena. Napríklad muž sa môže cítiť ako žena alebo ako muž aj žena alebo sa vôbec nevie nikam zaradiť.

Túto sezónu 23-ročný útočník prezývaný "Brownie" získal so svojim tímom Buffalo Beauts titul v lige NWHL (National Women's Hockey League). Pre Brownea to bol historický moment a začiatok novej kapitoly.

Príspevok, ktorý zdieľa Harrison Browne (@hbrowne24),

"Moja rodina sa začína vyrovnávať s tým, že som muž, zvykajú si na to, že som slávny, aj na moje meno, keď o mne počujú alebo čítajú na internete" hovorí Browne.

Bývalý juniorský hráč z Kanady študoval na univerzite v Maine. Už tam sa stotožnil s trénermi ako transgender, čo mu zdvihlo sebavedomie a pomohlo zlepšiť sa vo svojej hre. "Keď som na ľade, nemyslím na to, že hrám so ženami, som sám sebou. Teší ma, že na zápasy chodia aj moji priatelia".

Príspevok, ktorý zdieľa Harrison Browne (@hbrowne24),

Komisár NWHL sa vyjadril, že rokujú o tom, aby v budúcnosti prijímali viacerých transgender športovcov. "Harrison je rovnaký hráč, aký bol v minulom roku," povedal komisár. "Sme tu, aby sme ho podporovali. Nie je to žiadny problém, budeme rešpektovať jeho meno a zmenu ." Browne sa rozhodla odložiť lekársku premenu, pokiaľ hrá v NWHL. Nezatvára však dvere pred mužským tímom. Všetko záleží od toho, ako sa vysporiada so zmenami tela. "Som stále rovnaký hráč, som ten istý človek. Som stále Brownie. "

Príspevok, ktorý zdieľa Harrison Browne (@hbrowne24),

Narodila sa ako krásne dievčatko

Príspevok, ktorý zdieľa Harrison Browne (@hbrowne24),

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.org, instagram.com, espn.com

Diskusia

Podobné články