Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

(Nielen) Hickmottov recept na úspech: Odohrať naplno celých šesťdesiat minút

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský útočník Jordan Hickmott podáva v sezóne konzistentné výkony. V prvej formácii sa mu s Tomášom Surovým a Dávidom Bucom darí, teraz ich však čaká vo finále silná HK Nitra.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

27-ročný rodák z mesta Mission v tejto sezóne získal už 65 kanadských bodov, keď strelil 27 gólov a na 38 prihral. To ho radí na druhé miesto za Mareka Hovorku. Aj vo finále bude jedným z hlavných pilierov mužstva: "Určite to bude veľmi ťažká séria, pretože Nitra má dobre poskladaný tím. Ideme do toho s odhodlaním," konštatoval v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Hickmott si je veľmi dobre vedomý toho, čo z úst hráčov banskobystrického celku vychádza veľmi často a síce čarovné anglické slovíčko "focus", čo v preklade znamená sústredenie (sústrediť sa): "Určite je potrebné dodržiavať stanovený plán celých šesťdesiat minút. Musíme s tým nastúpiť do každého jedného stretnutia a celé ho odohrať v rovnakom vysokom nasadení."

Diplomaticky odpovedal aj na otázky ohľadom tlaku z médií či fanúšikov i možnej výhode spôsobenej tým, že "barani" začínajú doma: "Obidva tímy chcú vyhrať, takže tlak bude na oboch stranách rovnaký. Sme radi, že séria začína u nás. Môže to byť naša výhoda, ale uvidíme."

"Všetci sa už tešíme na sobotný zápas," dodal Hickmott.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články