Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lašák a Laco privádzali útočníkov Plzne a Třinca do zúfalstva

PRAHA - V stredajších prvých zápasoch štvrťfinálových sérii českej Tipsport Extraligy žiarili slovenskí brankári.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Liberec zdolal Plzeň 3:1, domáci brankár Ján Lašák mal 95,83-percentnú úspešnosť zákrokov, keď kryl 23 z 24 striel.

Obhajca titulu Liberec sa meno svojho súpera dozvedel až v nedeľu. „Priznám sa, že to bol zápas o hlave. Pauza bola veľmi dlhá, musel som sa sústrediť sám na seba. Bolo to zvláštne, väčšinou sa pripravujete priamo na súpera. Pripravoval som sa na Mladú Boleslav, potom prišla Plzeň. Možno je to lepšie, človek toľko nestihne premýšľať. To nie je nikdy dobré," povedal Lašák pre hokej.cz, ktorý chytil viacero sľubných príležitostí plzeňských hokejistov. „Čakali sme, že to bude náročné. Z pohľadu gólmana môže každá mikro chyba rozhodnúť zápas. Je to play off. Bolo to 2:0, nemal som priestor na žiadnu chybu, každá strela bola veľmi nebezpečná. Je v podstate jedno, z akej pozície hráč strieľa." Napokon doplnil: „Bude to ešte veľký boj, liga je veľmi vyrovnaná a rozhodujú maličkosti. Srdce, bojovnosť alebo brankári. Vieme, že to bude veľmi ťažké. Sme pripravení."

Prečítajte si aj: VIDEO Radivojevič naštartoval tigrov z Liberca: Svojím gólom otváral skóre zápasu!

Ešte úspešnejší bol Ján Laco, ktorý chytil všetkých 38 streleckých pokusov Třinca a jeho Chomutov vyhral na ľade súpera 2:0.

Druhý tím základnej časti mal jasnú streleckú prevahu na začiatku zápasu. „Prvá tretina, ktorú sme ustáli, bola veľmi dôležitá a najťažšia, pretože Třinec má naozaj silný útok a my sme sa museli veľmi brániť,“ prezradil Laco pre hokej.cz. Chomutov vsietil oba góly v početných výhodách. „Play off rozhodujú hlavne presilové hry. My sme ustáli oslabenia a podarilo sa nám dať góly v presilovkách, takže to sú momenty, ktoré boli dôležité.“ K shutoutu chomutovský hrdina dodal: „Čisté konto ma osobne teší a som zaň veľmi vďačný, ale je potreba štyrikrát vyhrať.“

Prečítajte si aj: ZA 7 DNÍ: Štyri skvelé výkony Laca, darilo sa aj iným, najmä však slovenským brankárom
Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokej.cz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články