Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Banskej Bystrici to voňalo po play-off, nečakaný darček pre Casha

BANSKÁ BYSTRICA – Líder tabuľky Tipsport ligy je vo skvelej forme, keď proti Popradu vyhral už ôsmy duel v rade a navyše po zakopnutí Nitry v Nových Zámkoch má na čele náskok už sedem bodov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ďalšie tri body pre HC´05 iClinic Banská Bystrica sa však nerodili ľahko. Po prvej tretine viedli „Kamzíci“ 1:0, po druhej 2:1. Nakoniec ale rozhodli presilovky a hlavne dva zlepené góly z úvodu posledného dejstva, ktorými domáci otočili stav a v závere Skalický do prázdnej brány upravil konečný rezultát na 4:2.

„Tento zápas mal atmosféru play off, takže sme sa naň už mohli tak trochu naladiť. Stál proti nám silný tím, proti ktorému sme museli podať dobrý výkon. Duel sme zvládli a udržali sa na čele tabuľky,“ povedal po stretnutí pre hokejovysvet.sk brankár Jason Bacashihua.

Podľa amerického legionára sa určite nedalo očakávať jednoznačnejšie stretnutie, aké sme nakoniec mohli sledovať: „Každý tím už teraz bojuje o pozície v play-off, takže žiadny zápas nie je ľahký. Pre tímy pod nami, ktoré ešte nemajú istotu postupu, je to veľký boj a tie rozdiely sú tesné, takže proti Popradu sme určite neočakávali, že to bude ľahšie, ako to vyzeralo na ľade.“

Po zápase sa dostal aj veľmi pekný darček v podobe obrazu, ktorý mu vyrobili fanúšikovia. „Cash“ mal z neho veľkú radosť: „Je to od nich veľmi pekné. Nemal som ani tušenia, že niečo také dostanem. Pre hráča to vždy veľa znamená, keď dostane od fanúšikov nejakú odozvu, ktorá mu ukazuje, že si ho vážia za to, čo robí na ľade.“

Foto: Aty Béreš
Maione je vo skvelej forme, sype mu to aj po zmene parťáka

Kanadský bek je už niekoľko dní oficiálne rekordérom súťaže, pretože má najviac bodov za jednu sezónu spomedzi všetkých obrancov, ktorí v celej histórii našej ligy nastupovali. Do konca ostáva ešte šesť kôl a šikovný hokejista svoje konto iba zvyšuje. Aj proti Popradu dvakrát asistoval: „Som vo veľmi dobrej pozícii a tréneri mi veria. Darí sa mi, takže som vyťažovaný a mám veľa práce na ľade,“ vysvetlil pre náš portál.

Neotriasla ním ani zmena spoluhráča vo formácii, keďže Ty Wishart musí nútene pauzovať pre zranenie prsta. Posledné zápasy teda nastupuje s Adamom Sedlákom: „Zapadol ku mne veľmi dobre. Hovorí anglicky, hral v Severnej Amerike, takže si pomáhame a myslím, že nám to ide. Samozrejme, Ty mi na ľade stráži chrbát, takže bude skvelé, keď sa vráti. Máme však v tíme veľa skvelých obrancov, čiže až tak nezáleží s kým hrám, keďže sme jeden tím.“

Naskočil aj Majeský

Do tímu „baranov“ pribudla aj staronová posila a síce skúsený obranca Ivan Majeský. Ten však od finále s Nitrou nehral a tak na ňom bolo vidieť, že má herný výpadok. Napriek tomu hral slušne: „Som taký typ, že musím niečo robiť, takže keď som mohol, tak som s chalanmi trénoval. V nejakej tvrdej príprave som ale nebol. Snažil som sa robiť jednoduché veci, chalani mi pomohli,“ povedal.

Keďže Vladimír Országh má k dispozícii obrancov dosť, nerozohranému odchovancovi banskobystrického hokeja však stále miesto v zostave nedá: „Plán je taký, že teraz si to vyskúšam v niekoľkých zápasoch, ale potom budem kvázi rezerva, keby sa nedaj bože niekto zranil,“ dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články