Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Deň, keď sa bratia Šťastní stali nesmrteľnými: Od ich rekordnej explózie ubehlo 36 rokov

NHL
WASHINGTON - 22. februára 1981 sa v NHL stretli Washington a Québec Nordiques. Zápas sa stal nezabudnuteľným vďaka centrovi Petrovi a krídelníkovi Antonovi, ktorí sa na výhre Québecu 11:7 podielali šestnástimi bodmi.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Peter mal bilanciu štyri góly a štyri asistencie, Anton dal hetrik a päťkrát asistoval Nezabudnuteľný večer pre bratislavských rodákov prišiel nečakane na konci osemzápasového tripu a vyčerpávajúcom lete z Vancouveru na opačný koniec kontinentu do metropoly USA.

Prečítajte si aj: Gáboríkovci

"Ak si dobre pamätám, v to ráno som bol dosť unavený. Povedal som si, že dnešný večer asi bude poriadne dlhý," povedal pre nhl.com Peter. Dnes ťažko predstaviteľnými ôsmimi bodmi v jednom zápase bratia stanovili rekord NHL v podaní hráča na súperovom ľade aj nováčikovské maximum.

"Všetko, čo ho sme sa dotkli, skončilo v bránke," doplnil Peter. Štastný v sezóne 1980/1981 získal Calderovu trofej určenú najlepšiemu nováčikovi za 109 kanadských bodov. V ďalšom ročníku dvojicu doplnil najstarší brat Marián a jedna najobávanejších útočných trojíc v NHL bola na svete. Peter to v roku 1998 dotiahol až do Siene slávy.

Stále neprekonaným maximom je 10 kanadských bodov Darryla Sittlera 7. februára 1976. V drese Toronta vtedy prispel k výhre nad Bostonom šiestimi gólmi a štyrmi asistenciami. Zápas skončil 11:4 pre Javorové listy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články