Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Colorado konečne vyhralo, Jágr rozhodol zápas a zaradil sa medzi historickú trojicu

NHL
PITTSBURGH - Český hokejista Jaromír Jágr sa stal tretím hráčom histórie zámorskej NHL, ktorý skóroval vo veku 45 a viac rokov.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Nestarnúci krídelník prispel jedným presným zásahom k výhre Floridy Panthers na ľade Anaheimu Ducks. Pre Jágra to bol 135. víťazný gól v kariére, čím opäť vylepšil vlastný ligový rekord. V 27. minúte si nakorčuľoval za obrancu Josha Mansona, ktorý rozohrával akciu spoza vlastnej bránky. Šikovne ho obral o puk, ten pred brankárom Johnom Gibsonom niekoľkokrát "zamiešal" a pohodlne skóroval. Kvalitný ofenzívny výkon Panthers podporil James Reimer, ktorý mal 35 zásahov a prekonal ho iba Andrew Cogliano počas oslabenia.

Prečítajte si aj: VIDEO McDavid vs Manning časť III.: Poľovačka Oilers na hráča Flyers

Zvyšné dve stretnutia, ktoré sa hrali v profilige v noci na sobotu, museli rozhodnúť predĺženia. Columbus v súboji tabuľkových susedov zdolal Pittsburgh 2:1, keď po 64 sekundách nadstaveného času skóroval Brandon Dubinsky. Ten využil moment, keď Mattovi Murraymu v bránke Penguins clonil Cam Atkinson. Na jediný gól hostí Ianovi Coleovi prihral Jevgenij Malkin, pre ktorého to bola jubilejná 500. asistencia v kariére.

Z výhry sa konečne tešili aj hráči Colorada, ktorí triumfovali v Caroline a ukončili tak päťzápasovú sériu prehier. Autorom víťazného gólu 37 sekúnd pred koncom predĺženia bol Mikko Rantanen. Dvadsaťročný fínsky nováčik sa presadil po asistencii od Matta Duchenea, ktorý predtým obral o puk Victora Raska.

COLUMBUS BLUE JACKETS - PITTSBURGH PENGUINS 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Góly: 22. Murray (Karlsson, Anderson), 62. Dubinsky (Atkinson, Jones) - 27. Cole (Malkin). Brankári: Bobrovskij - Murray, strely na bránku: 39:39, 19.188 divákov.

CAROLINA HURRICANES - COLORADO AVALANCHE 1:2 pp (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Góly: 20. Skinner (Stempniak, Pesce) - 14. Barrie (Iginla, Mitchell), 65. Rantanen (Duchene). Brankári: Ward - Pickard, strely na bránku: 29:37, 11.456 divákov.

ANAHEIM DUCKS - FLORIDA PANTHERS 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Góly: 23. Cogliano (Shaw) - 25. Sceviour (MacKenzie, Thornton), 27. Jágr, 31. Ekblad (Trocheck, Marchessault), 59. MacKenzie. Brankári: Gibson - Reimer, strely na bránku: 36:31, 16.339 divákov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články